De Lijn

Nationale actiedag DeLijn gijzelt bus- en tramreizigers

Woordvoerder van TreinTramBus Peter Thoelen vindt dat er andere actiemethodes moeten zijn. In tegenstelling tot wat velen veronderstellen, kan of mag niet iedereen fietsen en hebben we niet allemaal een auto ter beschikking.

De conflicten tussen de regering en actievoerders moeten volgens hem niet uitgevochten worden ten nadele van de reizigers. Volgens Thoelen is dit de zoveelste aantasting van de geloofwaardigheid van het openbaar vervoer. Mobiliteit, en met name minder automobiliteit, zal cruciaal zijn in onze duurzame samenleving. Als het openbaar vervoer een goed alternatief wil bieden voor individueel autovervoer moet het voldoende aanbod hebben, stipte rijtijden en aansluitingen verzekeren en een betrouwbare dienstverlening bieden. Het vertrouwen in dat laatste wordt volgens meneer Thoelen bij elke staking opnieuw geschonden. De actiedag gaat door op 6 december en zal storingen geven in de dienstregeling van DeLijn.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“Race, race… fuck race!”