Duo Ticket NMBS

Bart Crols, woordvoerder van NMBS: “Mensen hebben nood aan eens goed uitwaaien”

NMBS stelt met hun nieuwe eindejaarsactie het Duo Ticket voor dat mensen een mogelijkheid biedt om te reizen met twee tickets voor de prijs van één. Zo probeert NMBS klanten te laten proeven van het openbaar vervoer. De actie loopt van elf december tot negen januari, maar traditiegewijs biedt de NMBS elk jaar een nieuwe actie aan. 

“Het is traditioneel om voor het eindejaar een speciaal product aan te bieden. Mensen kiezen ook in deze moeilijk omstandigheden om samen te gaan shoppen of er even tussenuit te gaan. De trein is het meest duurzame vervoersmiddel bij uitstek. Het is ideaal om naast je eigen ticket iemand gratis mee te nemen.”

Was er behoefte aan het Duo Ticket?   

“De trein het ideaal vervoersmiddel voor vrijetijdsverkeer en je doet dat in vele gevallen met twee.  Twee tickets voor de prijs van één is een goede manier om mensen te laten proeven van het openbaar vervoer en de volgende keer ook terug mee te nemen. ”

Zijn jullie bang om verlies te maken?  

“Nee, het gaat hem om mensen kennis te laten maken met de trein. Als we via een Duo Ticket mensen kunnen overhalen om klant te worden van het openbaar vervoer, dan is dat mooi meegenomen voor iedereen.”   

Als de actie populair wordt, gaan veel mensen de trein nemen. Druist dat in tegen de coronamaatregelen?   

“We zorgen er altijd voor dat alles op een veilige manier kan gebeuren met voldoende aanbod dat quasi maximaal blijft. Ook tijdens de eindejaarperiode wordt ervoor gezorgd dat alle mensen op een veilige manier kunnen reizen. ”

Wat is het prijsverschil met een normaal ticket?   

“Het hangt een beetje af van welk ticket nodig hebt. Als je in plaats van twee tickets maar één ticket moet betalen, dan is dat de helft goedkoper. De prijs hangt af van het traject dat je aflegt. Als je van Antwerpen naar Brussel reist, is dat een andere prijs dan van Antwerpen naar een andere bestemming.”

Is het een tijdelijke actie?   

“Ja, vanaf elf december tot het einde van de kerstvakantie. Op deze manier kunnen mensen het Duo Ticket gebruiken om bijvoorbeeld te gaan shoppen. Mensen hebben in deze omstandigheden nood aan even uitwaaien aan de kust of gaan slenteren in een grote winkelstraat. Het is de ideale manier om dat met de trein te doen.”

Komt deze actie nog terug?   

“Traditioneel doen we elk jaar met het eindejaar een gelijkaardige actie. Dit jaar gaat het om het Duo Ticket, voor volgend jaar zullen we wel zien, maar er zal volgend jaar zeker iets zijn dat onze klanten graag hebben. ”

Auteurs| Nova Arnouts, Dorien Janssens

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Geef tweedehands een kans