“Motiveren is veel nadruk leggen op het positieve zonder het negatieve uit het oog te verliezen.”

Het parket van Volley Vlaanderen start een onderzoek naar bondscoach Gert Vande Broek. Hij wordt beschuldigd van psychologisch grensoverschrijdend gedrag.

In het Canvas programma “De prijs van de winnaar” beschuldigen drie ex-speelsters van de Yellow Tigers – onze nationale volleybalvrouwen – de bondscoach van emotioneel machtsmisbruik. Volgens life- en gedragscoach Mandy Reiss is Gert Vande Broek te ver gegaan in zijn aanpak. Zij denkt dat de bondscoach te hard is.

“Voor mij is grensoverschrijdend alles wat een persoonlijke aanval is. Ik heb de indruk dat dat bij hem het geval was. Als hij echt gezegd heeft wat door één van de speelsters wordt beweerd, zijn dat scheldwoorden en persoonlijke aanvallen. Dat is sowieso niet oké, dat is ook helemaal niet motiverend. Motiveren is, wat mij betreft, veel nadruk leggen op het positieve, zonder het negatieve uit het oog te verliezen. Dram niet door op de negativiteit. Ik ben nooit fan van een negatieve aanpak. Je kan kritiek geven zonder een speelster af te breken. Doe het respectvol en zeg wat er beter kan.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Featured image Eva Geers
Geen vakantiegevoel