40 Dagen zonder lief foto

“Eigenlijk mag het niet”

Moeder Natuur heeft haar eigen vorm van de vastentijd verzonnen.
Veel koppeltjes konden, door de pandemie, elkaar al zo’n veertig dagen niet meer zien. Dat je je wederhelft plots niet meer kan zien, is moeilijk voor iedereen, zo ook voor de Genkse studente Annelies (23).

Toen de lockdownperiode van start ging was het nog niet zó moeilijk voor de studente interaction design, maar daar kwam na het horen van de eerste exitstrategie verandering in. “Ik ben toen zelf even geknapt omdat er toen geen echt vooruitzicht was over wanneer ik mijn lief zou mogen zien. Dat was dan pas 18 mei en zelfs dat was nog een groot vraagteken”, legt Annelies uit.

Creatief samenzijn

Aangezien het jonge koppel een 40-tal kilometer van elkaar af woont, is samen gaan wandelen geen optie. Gelukkig zijn er, in dit tijdperk van allerlei technologisch vernuft, talloze mogelijkheden om iemand te zien zonder fysiek contact of verplaatsing. Het jonge koppel vindt ook creatieve manieren om toch samen iets leuk te doen: “Via videochat kijken we dan ‘samen’ naar een serie op Netflix. Daarnaast zijn we van plan om online bordspelen uit te proberen of mee te doen met een online escape room.”

Licht aan het einde van de tunnel

Nu ze elkaar al langer dan een maand niet hebben gezien, is er eindelijk weer een lichtpuntje, we mogen namelijk vanaf zondag terug (een paar) bezoekers ontvangen. “We zijn heel blij dat de maatregels versoepeld worden”, vertelt Annelies opgelucht. Of de tortelduifjes de anderhalvemeterregel kunnen naleven is niet gegarandeerd: “Eigenlijk mag het niet, maar we gaan onszelf moeilijk kunnen bedwingen om elkaar geen knuffel te geven.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
PSG-Basaksehir stilgelegd wegens racisme