De verborgen wereld van eindejaarstradities

Het einde van het jaar is in zicht. Voor velen is dit een moment van terugblikken en reflecteren over het voorbije jaar. Danny Claesen, een moderne heks en Noa Muysoms zijn beiden zeer actief in de spirituele wereld. Zij hebben elk hun eigen manier om het jaar af te sluiten.

De interesse in het spirituele bij Danny is met de jaren gegroeid. Aldus Danny: ‘Twee jaar geleden ben ik effectief begonnen met mij daarin te verdiepen en vier sindsdien het Joelfeest. Daarbij zocht ik ook mijn eigen tradities, keek ik naar anderen en wat zij deden.’

Danny omschrijft zich als moderne heks en viert daarbij ook enkele feesten volgens de WICCA-kalender. ‘Ik geloof wel in een deel van de WICCA, vooral zo met de oude Noorse Goden. Ik kan mezelf daar wel in vinden, maar ik zoek daar mijn eigen weg wat in, want ik ben christelijk opgevoed. Mijn geloof is niet specifiek, ik neem wel sommige waarden uit het Christendom en de Wicca, geef er voor mezelf een betekenis aan en neem die mee in mijn ‘witchcraft’.’

Noa doet het niet zo traditioneel, haar interesse dateert echter wel al van toen ze kind was, de kennis kwam later. ‘Van jongs af aan was ik altijd al geobsedeerd door Harry Potter, al het magische. Dat waren zo’n momentjes waarbij ik kon wegdromen en hopen dat ik dat ooit zelf eens zou kunnen doen. Als je de kennis hebt en je weet waar te kijken dan is er eigenlijk magie in ons allemaal. Alleen moeten we het gewoon zelf ontdekken en activeren.’

Noa definieert haar spiritualiteit niet, maar heeft voor zichzelf manieren gevonden om het jaar mooi af te sluiten. Zij viert het feest Yuan Bao, een Chinees winterfeest. ‘Het goddelijke is liefde en compassie. Yuan Bao is zo’n moment om het goddelijke en iedereen die jou geholpen heeft op spiritueel niveau, te bedanken, te respecteren, te eren, te waarderen en om terug te geven.’

Aangezien er weinig mensen op de hoogte zijn van die eeuwenoude tradities vieren deze ‘powervrouwen’ ook nog kerst- en nieuw met familie en vrienden. Het samenzijn en de gezelligheid is voor hen van onschatbare waarde. Toch is dat moment van dankbaarheid en het in zichzelf keren op het einde van het jaar ook zeer belangrijk voor Danny en Noa.

Danny Claesens vertelt hoe ze het jaar afsluit en welke kleine tradities ze voor zichzelf onderhoudt doorheen het jaar.
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“Het aantal vaccins is niet het probleem”