Parkbrug geopend op het Eilandje

Fietsers die over de Parkbrug naar het Eilandje rijden, staan voortaan nooit meer voor een defecte lift. Langs de nieuwe helling aan de kant van het Eilandje (foto: antwerpen.be) zoeven ze voortaan over de Italiëlei.

De Parkbrug wordt al gebruikt sinds 2016 en garandeert een verkeersveilige verbinding voor voetgangers en fietsers tussen Park Spoor Noord en het Eilandje. 

Schepen van Mobiliteit, Koen Kennis legt uit: “Hier passeren elke dag vele honderden fietsers, op een belangrijke fietsas tussen het noorden en het stadscentrum. Hun comfort gaat er nu met sprongen op vooruit. Noem het gerust een ‘missing link’ die we hier wegwerken.” 

Het ontwerp van de fietshelling is een lusvormige helling zoals die van de Parkbrug en is gerealiseerd door Ney & Partners, een team van ingenieurs en architecten.

De constructie is 140 meter lang en bestaat uit een witte, lichte staalstructuur om het gewicht op de bestaande structuur te beperken. De fietshelling ligt parallel aan de gevels van de bestaande gebouwen en is breed genoeg om verkeer langs beide richtingen mogelijk te maken.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
‘(Baar)Moeder’