In de horeca werken met een beperking, in Nederland kan het

In Nederland bestaat sinds 2010 de horecaketen Brownies&Downies. In elk van de 54 filialen, zoals die in Breda, werken mensen met een verstandelijke beperking samen met een leidinggevende of eigenaar. “Jammer dat we dit in België niet vaker zien”, zegt Jürgen, werknemer bij Brownies&Downies Breda:

Zo werken er maar liefst 1183 bijzondere werknemers over heel Nederland in Brownies&DownieS. Op die manier krijgen mensen met een verstandelijke beperking toch een kans om betaald werk te krijgen en de reacties van de klanten zijn enkel maar positief. Iets wat ze volgens hen in België ook wat meer kunnen doen.

Auteur: Thiemen Seeuws

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Hoe een sneltram niet zo snel op gang komt