Beginnen bij ochtendstond

Bij NRJ België heb ik 9 weken lang stage gelopen van 6 uur s ’ochtends tot 14 uur in de middag. Pittige maar, oh zo een leuke ervaring die ik absoluut voor geen andere wil inruilen. Ik ben Janne en hier lees je mijn ervaring over mijn stage bij de radiozender NRJ.

Mijn eerste dag

Vol stress en natuurlijk een uur te vroeg kwam ik aan op die befaamde eerste dag. Mijn gedachte, aan het racen. Hoe gaat het zijn? Gaan ze mijn wel aardig vinden? Ben ik wel goed genoeg voor deze stage? … 

Van de eerste minuut van die dag tot de laatste ben ik overspoeld met informatie. Mijn hoofd stond op ontploffen. Ik weet nog altijd niet hoe ik alles heb onthouden. Van een rondleiding van het hele gebouw, naar een laptop in orde brengen, naar alle nieuwe mensen leren kennen maar ook de nieuwe programma’s op de computer. Alles was nieuw en spannend maar ik had al snel door dat ik me daar thuis voelde.

Tegenover de rest van mijn stage was mijn eerste dag misschien niet zo spectaculair maar het heeft me wel gerust gesteld en ontzettend veel goesting gegeven om er echt aan te beginnen.

Mijn eerste publicatie

Die eerste dag was rustig. Niet al te veel moeten schrijven. Zo dacht is dat heel de week ging zijn. Om misschien een beetje gewoon te worden aan hoe ik moet schrijven .

Verkeerd gedacht. Mijn tweede dag of misschien beter gezegd mijn eerste echte dag was het al zover.

Ik kreeg mijn eerste opdracht. Een interventie schrijven over een slimme pleister. Niet de simpelste opdracht aangezien het een moeilijk en lang artikel was. En hoeveel tijd had ik. Een half uur! Voor mijn eerste interventie!

Ongelofelijk spannend maar oh zo een kick!

Een bijzondere ontmoeting

Verschillende mensen bij NRJ gaan me sowieso bij blijven. De mensen die daar werken zijn één voor één personen waar ik naar opkijk. Maar jullie verwachten allemaal een crazy BV verhaal. Awel dat kan ik jou ook geven.

Bijna elke woensdag krijgen wij bekende gasten over de vloer. Die befaamde woensdagochtend was niet anders. We zouden bezoek krijgen van Jani Kazaltis en Otto-Jan Ham, de presentatoren van Viva La feta.

Een kwartier voor ze er moesten zijn krijgen we telefoon van Otto-Jan. In volle paniek is hij in zijn auto gesprongen omdat hij het helemaal vergeten was. Maar het zag er niet goed uit.

De files waren ongelofelijk lang en de kans dat hij er op tijd ging geraken was miniem. Toch was hij vastberaden!

Jani was er om 8 uur zoals afgesproken, maar wat gingen we dan doen. Alles was voorbereid voor met twee gasten. En Otto-Jan was nergens te bespeuren.

Met nog 8 minuten in onze show kwam Otto-Jan eindelijk aan. Een beetje dom om maar 8 minuten radio te maken met een gast. Wat hebben we dan gedaan. Awel de show langer gemaakt.

Eerst was het plan om 10 minsten extra te doen. Dat werd 30 minuten tot het een extra uur werd. Een extra uur met chaotische maar super toffe radio.

Veel geleerd

Of ik veel geleerd heb. Ongelofelijk veel!

Maar misschien heft belangrijkste dat ik heb geleerd. Radio maken kan je niet volledig op school leren.

Toen ik solliciteerde voor NRJ was ik natuurlijk super zenuwachtig. De grootste reden: ik dacht dat ik niets kon. En heel eerlijk, eigenlijk kon ik niet gigantisch veel.

Laat me het anders verwoorden. Ik kon vrij veel, alleen niet snel. Op school krijg je 2 weken de tijd voor een show van 1 uur in elkaar te steken.

Op de redactie krijg je nog geen dag voor een show van 3 uur. Alles gaat zo veel sneller. Volgens mij is dat iets dat je sowieso op je stage moet leren. Iets waar ik zeer dankbaar voor ben dat ik heb kunnen leren.

Anekdote

Ik heb zo veel anekdotes die ik wil vertellen. Maar misschien heb ik wel een toffe anekdote!

Omdat ik de ochtend doe ziet mijn dag er een beetje anders uit dan normaal. Ik sta op om 4 uur om er om twintig voor 6 te zijn. Tot 9 uur loopt onze ochtendshow. En wat erna? Pauze!

Om 9 uur is het tijd voor soep. Elke dag gaan we naar de cafetaria en eten we verse soep.

En natuurlijk is het erna verder werken.

Mijn eet ritme is een beetje om zeep daardoor maar altijd wel super gezellig.

Oeps foutje

Het is logisch dat je fouten maakt op stage. Je bent er om te leren. Een foutje dat ik me blijf herinneren is al gebeurt in mijn eerste week.

Ik zat mee in de studio wanneer we gezellig aan het babbelen waren over god weet wat. Wanneer plots de muziek ‘stopt’.

Als de muziek stopt dan staat de micro open. En ik de babbelaar dat ik ben, blijf lekker door babbelen!

Nou dat was een fout dat ik nooit meer heb gemaakt!

Verhalen en leermomenten genoeg om mijn geweldige stage bij NRJ te herinneren. Als je het mij vraagt één van de beste beslissingen dat ik kon maken.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
ArmenTekort lanceert buddy campagne