Een relatie is niet noodzakelijk voor je geluk: “Aan een koppel vraag je ook niet of ze tevreden zijn”

Geluk vind je niet enkel in een relatie  

Single life, best life? Tijdens Internationale vrijgezellendag, op 11 november, vieren singles dat ze vrijgezel zijn. Caro de Borger kiest er bewust voor om single te zijn: “Mijn eigen geluk is nu prioritair. In een relatie is dat vaak je partner.” 

Ben je gelukkig als vrijgezel? 

Ik kies er volledig bewust voor. Momenteel ben ik vier jaar single. Op dit moment in mijn leven wil ik honderd procent op mezelf focussen. Ik ben net gestart met een nieuwe job en ben hiervoor verhuisd. Eerst zelf mijn plekje zoeken en settelen is mijn grootste prioriteit. In een relatie is dat vaak je partner.  Ik ben erg gelukkig met mijn single leven, maar ik kan begrijpen dat dit niet voor iedereen zo is. Iedereen doet uiteindelijk waar hij of zij zich het beste bij voelt. We hoeven niet allemaal dezelfde weg te volgen.   

Mis je het om samen dingen te doen? 

Of je nu een relatie hebt of niet, iedereen gaat wel eens zonder partner op stap. Ik geniet ervan om alleen te eten op restaurant of een museum te bezoeken. Ik bepaal zelf waar ik naartoe ga en waar ik mijn geld en tijd aan spendeer. Als single hoef ik alleen rekening te houden met mezelf.   

Heerst er een taboe rond single zijn? 

Er is een bepaalde druk om een relatie aan te gaan. Mensen verwachten vaak dat wanneer je single bent je wel toewerkt naar een relatie. Als dit niet zo is, krijg je soms rare blikken. De mensen in mijn omgeving geven me het gevoel dat er iets mis is met alleen willen zijn op je 29ste. Soms vragen ze me of ik wel gelukkig ben als vrijgezel. Aan een koppel vraag je toch ook niet of ze tevreden zijn met hun partner? 

Komt eenzaamheid vaker voor bij vrijgezellen? 

Ik voel me niet per se eenzamer dan toen ik een relatie had. Ik heb een stabiele en hechte vriendengroep. Deze band probeer ik zo goed mogelijk te onderhouden. Daarnaast kan je je binnen een huwelijk of relatie ook eenzaam voelen. Ik ben liever een gelukkige vrijgezel, dan ongelukkig getrouwd. 

Heeft de pandemie een impact gehad op je eenzaamheid? 

Tijdens de eerste lockdown voelde ik me doorgaans erg ontspannen. Thuis kom ik altijd volledig tot rust, kan ik mezelf zijn en ben ik op mijn best. Uiteraard voelde ik me af en toe alleen. Maar wie niet? Afspreken met vrienden en mijn collega’s zien op kantoor dat miste ik het meeste. Maar een relatie, nee dat niet.  

“Als je me vraagt ‘Single life, best life?’, zeg ik zeker ja. Ik heb geen relatie nodig om gelukkig te zijn”, aldus Caro de Borger.  

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Roken_StiersMila
Dag Tegen Kanker: ‘De Strijd tegen Roken’