Scrabble, corona

To-do lijst voor tijdens de ‘lockdown light’

Weet je na verloop van tijd ook niet meer wat te doen tijdens de ‘lockdown light’? Hier is een eventuele oplossing. Maak iedere dag een to-do lijstje Zo heb je iedere dag een een doel om naar te streven. Ik maakte alvast een voorbeeldlijstje voor jullie. Succes ermee!

Bak een taart. 

Dit is het perfecte moment om je kookkusten bij te schaven. Experimenteer met het avondeten. Kook nieuwe gerechten in plaats van iedere keer dezelfde basic spaghetti bolognaise. Zoek online wat leuke recepten op. Think out of the box! 

Speel een spel. 

Daag je gezin of huisgenoten uit voor een gezelschapsspel. Of… als je elkaar na een tijd beu bent, speel dan het spel om ter langste zwijgen. Je kan ook online spelletjes spelen met je vrienden. Twee apps helpen je daarbij: Houseparty. Je kan elkaar zien en horen en tegelijkertijd verschillende spelletjes spelen zoals een quiz of pictionary. Photo roulette. De app kiest een random foto uit jouw fotobibliotheek van je gsm en jij en je vrienden moeten raden van wie die foto is. 

Leer een nieuwe taal. 

Aangezien iedereen meer dan genoeg tijd heeft, is dit misschien een goed moment om je te verdiepen in een nieuwe taal. Wat dacht je van Italiaans of Russisch? Je kan ook een taal die je al kent opfrissen zoals het Frans misschien?  Het internet biedt verschillende platformen aan om talen te leren. Probeer de app: Duolingo.

Ruim uw kot eens op.

Maggie de Block zei: “Blijf in uw kot!”. Of maak van de gelegenheid gebruik om uw kot eens uit te mesten. Gooi alle rommel in je kamer in de vuilbak, orden je kasten, herschik je klerenkast. Wat je niet meer past, steek het in een zak en laat het nadien achter in een kledingcontainer. Stofzuig, dweil en ziezo je kamer is weer spik en span. Productief je tijd verdoen noem ik dat.

Doe aan wat self-care.

Voorzie in deze periode ook af en toe wat tijd voor jezelf. Wat denk je van ‘s avonds een warm bad met je favoriete serie en een glas wijn? Verzorg iedere dag je gezicht met een dag- of avondcrème. Of doe voor de verandering eens een gezichtsmasker op. Je gezicht is een belangrijk onderdeel van je lichaam, verwaarloos het dus niet. Scheer je baard of je benen of knijp die vervelende puist uit. Zo zal je er in ieder geval stralend uitzien na de ‘lockdown light’.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Racisme blijft een probleem op de voetbalvelden