Zij-kant

Zij-kant: “Het is aan de mannen om zich meer in te zetten in het huishouden”

Vrouwen verdienen op jaarbasis gemiddeld 13% minder dan mannen. Vrouwenbeweging Zij-kant voert zoals elk jaar op Unequal Pay day campagne om voor meer gelijkheid. “Mannen zijn zich niet bewust van dit probleem.”

Dit jaar valt Unequal Pay day op 15 november. Vanaf deze symbolische dag doen vrouwen voor de rest van het jaar aan onbetaalde arbeid. De grootste oorzaak voor dit probleem is het deeltijds werken. Meer dan veertig procent van de vrouwen doet aan deeltijds werken, terwijl er maar twintig procent van de mannen dat doet. Daarom doet vrouwenbeweging Zij-kant elk jaar campagne om de ongelijkheid weg te krijgen. Dit jaar spreken ze de mannen aan om zich meer in te zetten voor huishoudelijke taken.

“Mannen zijn zich niet bewust van dit probleem”, vertelt Julie Van Garsse van Zij-kant. “Vrouwen blijven vaker thuis om voor de kinderen te zorgen dan mannen, waardoor vrouwen minder gaan werken. Daarom willen we met onze campagne vooral mannen aanspreken om een gelijkere verdeling te krijgen. Het is aan de mannen om zich meer in te zetten in het huishouden.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Opnieuw woning beschoten in Klaproosstraat in Wilrijk, buurtbewoners reageren geschokt