Foto van restaurant La Terrasse in Parijs

“We denken erover na om een 24-uurs service te draaien, om te voldoen aan de behoeften van de mensen”

In de zomer is het eindelijk zover, dan beginnen de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. In de Franse hoofdstad zijn de voorbereidingen al drie jaar bezig om ervoor te zorgen dat Parijs helemaal in orde is voor de Spelen, en de horeca is daarop geen uitzondering. Niet alle zaken hebben dezelfde aanpak, en sommige kiezen er zelfs voor om te improviseren.

Eind juli gaan de Olympische Spelen van 2024 van start in Parijs, en dat brengt veel voorbereiding met zich mee. In de horeca verschilt het plan van aanpak van zaak tot zaak. “Ons restaurant en onze keuken serveren geen eten tussen drie- en zeven uur, maar we denken erover om een 24-uurs service te draaien om te voldoen aan de behoeften van de mensen”, zegt Pascal van Brasserie Dubillot. “Dit zal veel aantrekkingskracht en activiteit in de buurt creëren.”

Een verschillende aanpak

Sommige zaken, zoals La Terrasse, gaan voor een andere aanpak. Zij laten het gewoon op hen af komen. “We gaan afwachten en improviseren, dat hebben we altijd al gedaan,” zegt ober Aurélien. “We hopen dat het tijdens de Olympische Spelen zo goed gaat.” Op dit moment is het nog niet bekend hoeveel mensen er precies in Parijs zullen zijn tijdens de Spelen. Het is daarom moeilijk voor horecazaken om zich helemaal voor te bereiden.

Auteurs | Arne De Cleen, Enda Barboza, Lisa Van Tulden, Otte Frateur, Axelle Tankou, Sarah Ouadah

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
tieners
Nominaties tienerwoord van het jaar