Antwerpen is gaststad voor mobiliteitscongres

Antwerpen is dit jaar gaststad voor het mobiliteitscongres dat duurzame en klimaatneutrale mobiliteit wil aanmoedigen. Het congres, Eurocities Mobility Forum, vindt plaats van 16 november tot en met 18 november. Niet iedereen is echter even overtuigd van de Koekenstad als gaststad. 

Op de slotdag van het congres zullen de 150 Europese leden de mogelijkheid hebben deel te nemen aan een postersessie en netwerkmoment. Tijdens rondetafelgesprekken zullen ze de succesverhalen van hun land met elkaar kunnen delen om zo uit elkaars ervaringen te leren. 

Antwerpen werd gekozen als gaststad omdat het deel uitmaakt van de 100 klimaatneutrale en slimme steden van Europa. Maar volgens Dirk Lauwers, mobiliteitsexpert aan de UA, is de waarheid anders dan wat er verkocht wordt: “Antwerpen doet het behoorlijk goed op vlak van duurzame mobiliteit, maar er is een sombere schaduwzijde. De mobiliteit in Antwerpen is niet aan het verduurzamen maar juist de andere richting aan het uitgaan. Een richting die gebaseerd is op meer autoverkeer en dus leidt tot meer ruimtegebruik, verkeersonveiligheid, CO2-uitstoot en luchtvervuiling in de stad.”  

Auteurs | Ellen Goris, Martina dos Reis Montrond Salgado

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
bord met groenten
‘Smakelijke School’ moet jonge kinderen aanzetten tot gezond eten