Het stadion van RAFC

Antwerp-coach Mark van Bommel voor de wedstrijd tegen OH Leuven: “Er is een grote kans dat we tegen een muur aanlopen”

Op de zestiende speeldag van de Jupiler Pro League neemt Royal Antwerp Football Club het op tegen Oud-Heverlee Leuven. Na een tegenvallend avontuur in de Champions League, richt Antwerp zich nu op de Belgische competitie. Momenteel staat de landskampioen op een vijfde plaats terwijl OHL met een veertiende plek in de degradatiezone zit.

Wat verwacht u van de wedstrijd tegen OH Leuven?

Er is een grote kans dat we tegen een muur aanlopen. Of Leuven speelt heel verdedigend of wij dwingen hen achteruit. We beheersen het ook steeds beter om tegen zo’n muur te spelen, maar ik hoop niet dat het 90 minuten zo is. Aan de andere kant, als het wel zo is, moeten we zo snel mogelijk scoren. We spelen natuurlijk thuis. Je ziet aan al onze wedstrijden wat het publiek doet met onze spelers, het geeft ze een boost. Niet alleen in de Champions League, maar ook in de competitie. Daarom zijn we ook moeilijk te verslaan in een thuiswedstrijd.

Hoe merk je de invloed van de nieuwe trainer van OHL?

Ik heb nog maar drie of vier wedstrijden van hem gezien, maar het is wel verschillend. Er zit nog geen vast patroon in. Hij is wat aan het zoeken naar de juiste formatie. Dat is moeilijk als je midden in het seizoen trainer wordt. Je moet je spelers nog leren kennen en afhankelijk daarvan moet je je plan maken.

Hoe zit het met de geblesseerden?

Ondrejka, Engels en Valencia zijn er nog wel een tijdje uit. Mandela Keita en Ritchie De Laet zijn wel dichtbij inzetbaarheid. Ik ga er zelfs vanuit dat Keita erbij kan zijn.

U zei eens dat jullie op training makkelijker kansen creëren, trainen jullie daar specifiek op?

Nee, dat is gewoon afhankelijk van de tegenstander. En wat ik al vaker zei, we worden stabieler en vaster aan de bal. Het klinkt gek omdat je minder punten hebt dan vorig jaar, maar als je ons ziet voetballen zie je meer vastigheid. Ik denk dat je het elftal herkent aan hoe wij voetballen. Ten opzichte van vorig jaar hebben we daar een stap in gemaakt. En dat is het goede dat je daar die stappen moet blijven maken om zelf beter te worden, gevarieerder te worden waardoor je minder voorspelbaar bent.

Heeft Ejuke een goede invalbeurt gemaakt in zijn laatste wedstrijden?

Ja, er zit dreiging achter. Hij moet nu goed afwisselen, acties maken en simpel spelen. Als hij daar de goede mix tussen vindt, kan hij ons zeker helpen. Hij had een moeilijke voorbereiding. Hij heeft individueel getraind en dan komt hij bij ons en moet die meteen aanhaken op groepstrainingen. Dat is helemaal anders dan wanneer je alleen traint. De stappen die hij maakt vanaf het begin tot nu, die zie je ook aan zijn speelminuten en aan de manier van voetballen.

Luister ook zeker naar ‘Mark van Bommel positief over ontwikkeling Ejuke

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Kampioenenviering, Rode Duivels en veel ervaring: de redactie van Sporza op VRT