Internationale Dag voor Mensen met een beperking. “Mijn dochter zou alles doen om haar broer te verdedigen”

Welke invloed hebben de dagelijkse moeilijkheden van mensen met een beperking op het gezin waarmee ze samenleven? Mensen met een beperking hebben ook een plaatsje in de maatschappij. Die boodschap wordt 3 december overgebracht op de Internationale Dag voor personen met een beperking. Kristel de Vos is mama van een zoon met autisme en vertelt dat het niet altijd eenvoudig is .

Deze zaterdag is het Internationale Dag voor personen met een beperking. Op deze dag wordt er aandacht besteed aan mensen met een handicap en de dagelijkse problemen waar ze mee kampen. Die problemen hebben vaak ook een grote impact op het leven van de gezinsleden van de persoon in kwestie. Diensten als revalidatiecentra of kinesitherapie werken vaak niet na de schooluren en dat maakt het voor sommige ouders erg moeilijk om hun kind alle zorg te geven die het nodig heeft. “Ik heb bewust mijn carrière on hold gezet, zodat ik beter kon zorgen voor mijn zoon. Ik heb heel veel geluk dat ik deze keuze kon maken, want dat is niet financieel vanzelfsprekend voor alle ouders van kinderen met een beperking”, zegt Kristel De Vos.

Ook voor een brus (broef of zus van iemand met een beperking) is het soms wat moeilijker. De aandacht van hun ouders gaat vaak sneller naar hun broer of zus en dat kan voor frustratie zorgen. “Alle kinderen maken wel eens ruzie maar mijn dochter moest rekening houden met het feit dat haar broer anders is. Ze heeft dat altijd op een fantastische manier gedaan maar ik begrijp dat dat voor haar soms vervelend was”, aldus Kristel.

Ondertussen zijn Kristel haar kinderen 22 en 19 jaar oud. “Ik denk dat mijn dochter heel goed kan inschatten hoe mensen in elkaar zitten omdat ze is opgegroeid met een broer die een beperking heeft. Ze heeft zo’n groot rechtvaardigheidsgevoel ontwikkeld en zou alles doen om haar broer te verdedigen.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Tomorrowland en Rock Werchter organiseren samen boutiquefestival