Enkele van de APlossers

AP-studenten vlammen een week lang voor De Warmste Week

Dit jaar is kansarmoede het thema van de Warmste Week. Radio- en tekststudenten van AP slaan de handen in elkaar om geld in te zamelen met hun radioshows. Samen vormen ze het team ‘APlossers’ om de kwaaltjes van andere studenten op te lossen.

Radiostudent Yente Van der Sande (20) vindt het goed dat ze iets collectiefs doen voor de Warmste Week. “Al vanaf het begin van het academiejaar waren we aan het brainstormen om een actie te doen voor de Warmste Week. Na het dagdromen moesten we bekijken wat we konden waarmaken. Studio Brussel nadoen is natuurlijk niet de bedoeling. ”

Rescueteam

Vanaf dit jaar kan je niet langer naar een specifiek doel storten voor De Warmste Week. De radiostudenten willen dat hun opbrengst bij studenten in armoede terechtkomt. “Onze missie is om iets extra te betekenen voor de studenten. Daarom vormen we die week een rescueteam: de ‘APlossers’. De studenten kunnen bij ons terecht met hun problemen. Die moeilijkheden proberen wij voor hen op te lossen tijdens de radioshows. We hopen dat de studenten het nadien een beetje makkelijker hebben. Wees dus niet bang om een oproep te doen.”

De derdejaarsstudenten radio presenteren wekelijks een radioshow op de radiozender van de hogeschool: radio crAP. De Warmste Week dient als een goede oefening voor hun examen in januari. “In de week van 19 tot 23 december maken we elke dag tussen 12 en 13 uur radio, met elke middag een ander duo van ons team. Onze slotshow op vrijdag duurt een uurtje langer. In die show maken we bekend wat de exacte opbrengst is.”

“We hopen dat de studenten het nadien een beetje makkelijker hebben”

Yenthe Van der Sande

Een paar euro’s

Natuurlijk hopen de APlossers op genoeg oproepen tussen hun radioshows. Toch bedachten ze ook andere initiatieven om geld in te zamelen. “Omdat de week aanleunt bij de blokperiode, verkopen we ook kleine kaarsjes of knAPzakjes”, vertelt Yente. “Er zijn enkele ideeën voor workshops maar dat houden we nog even als verrassing. Al onze acties kosten maar een paar euro’s zodat ze toegankelijk blijven voor de studenten.”

“Een vrije bijdrage is natuurlijk welkom, maar we beseffen dat studenten hun budget beperkt is. Het is ook mogelijk om voor twee euro een plaat aan te vragen als bedankje bijvoorbeeld. Elke bijdrage maakt het verschil. We zijn van plan om vrijdag naar Hasselt te gaan om het geld te doneren. Wij zijn alvast benieuwd naar wat het eindresultaat zal zijn, hopelijk de medestudenten ook.”

Enkele tekststudenten willen ook graag hun steentje bijdragen. Samen met de radiostudenten verkopen zijn kaartjes. Zowel voor de aankomende feestdagen als voor elke andere dag in het jaar. Daarnaast verschijnt er dagelijks op wrAP enkele warme verhalen. Op die manier willen zij samen met de radiostudenten De Warmste Week steunen

Doe een oproep naar: yente.vandersande@student.ap.be

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“Van de ‘#samentegencorona’ merk ik niet veel in dit land”