Oppositie boos na aanstelling Antoine Denert tot Kruibeeks burgemeester

Denert voert zijn ambt enkel uit als titelvoerend burgemeester, wat voor veel commotie zorgt. Na maanden discussie en onduidelijkheid legde Antoine Denert (D.E.N.E.R.T) maandag 19 december de eed af als burgemeester. Het oorspronkelijke plan om Dimitri Van Laere (N-VA) zijn ambt te laten overdragen aan Filip Vercauteren (CD&V), gaat niet door.  

Door de burgemeestersoap die voortkwam uit gemaakte afspraken in 2018, was het tot een paar weken geleden nog niet duidelijk dat Denert de nieuwe burgemeester zou worden. Het nieuwe decreet stelt dat binnen een coalitie de persoon met de meeste voorkeurstemmen de titel van burgemeester krijgt. Dit maakt dat Antoine Denert die persoon is. 

Titelvoerend burgemeester

D.E.N.E.R.T voegt zich bij de meerderheid met een constructieve motie van wantrouwen. Wat opvallend is, is dat hij titelvoerend burgemeester wordt. Volgens voormalig burgemeester Jos Stassen (SamenVoorKruibeke) onterecht: “Ik heb geen probleem met Antoine als burgemeester. Ik heb het heel moeilijk met de constructie en de uitleg erachter. Het blijft zeer raar dat hij gebruik maakt van het systeem van titelvoerend burgemeester. Dit is niet de manier waarop het werkt. Hij danst hier weer met de grenzen van het decreet. Ik heb een grote vraag naar de toepassing van het decreet.” 

Het is niet de eerste keer dat Denert zich waagt aan het burgemeesterschap. Hij was eerder al 30 jaar lang burgemeester van Kruibeke. Nu, tien jaar later vervult hij zijn ambt als burgemeester opnieuw.  

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Happy Tosti’s en Brownies met Downies