gevangenis

Belgische gevangenissen bezwijken onder het capaciteitstekort: “209 gevangenisbewoners slapen op de grond”

De Belgische gevangenissen zitten overvol. Zowel bij het personeel als bij de gevangenen zelf lopen de gemoederen hoog op. “Ik hoef u niet te vertellen dat als je met drie tot vier mensen in een cel moet leven, dat dat wel voor spanningen zorgt”, concludeert Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van de Federale overheidsdienst Justitie.  

Momenteel slapen er 209 gevangenisbewoners in Vlaanderen op de grond. Het gevangeniswezen telde 11.199 gevangen op 22 december, terwijl er maar een capaciteit is van 9.739. Net zoals zijn voorganger neemt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) een aantal maatregelen om de overbevolking tegen te gaan. Zo kwam er een nieuwe gevangenis in Haren, en opent er een nieuwe gevangenis in Dendermonde in februari. Ook werd er in Kortrijk een detentie huis geopend in Kortrijk, en zullen er nog verschillende volgen.  Toch zorgen de hoge werkdruk en het gebrek aan privacy voor spanningen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Stadswaag omgetoverd tot waarachtig winterland