Kerststallen

Nog steeds levende kerststallen op kerstmarkten

In de Kempen zijn er op de kerstmarkt nog steeds levende kerststallen te vinden. Dit zijn kerststallen waar levende dieren in staan, zoals schapen, ezels en ganzen. De Kempen tellen ongeveer 121 kerststallen, waarvan de meeste nog beschikken over levende dieren. Dit is al jarenlang een traditie in de regio. De dieren worden op een kerk- of dorpsplein in een stal gezet, meestal samen met de kribbe van Jezus, Jozef, Maria en de drie koningen. In grotere steden zoals Antwerpen en Brussel wordt dit niet meer gedaan. Hierover zijn de meningen verdeeld. Het zou veel stress opleveren voor de dieren. Ook hebben ze weinig beweegruimte. Maar veel mensen willen de traditie ook behouden. Natuurorganisatie GAIA vindt dit niet kunnen. Ze gaan een campagne opstarten om alle levende kerststallen te sluiten. GAIA zal alle gemeentes contacteren die de traditie nog steeds volgen om met hen in gesprek te gaan. Voorlopig is er nog geen actie ondernomen door de organisatie. 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Werelddag van verzet tegen armoede