Foto microwoning

Microwoningen voor een macroprijs

Audioreportage | Microwoningen in Amsterdam

Microwoningen, ze zijn een ding. Overal in Amsterdam kom je ze tegen en ze worden veelvuldig ingezet om sleutelberoepen een woonst te bieden. Maar wat is een microwoning en waarom verkiezen mensen het boven huizen of appartementen? Hieronder een overzicht.

Optimaal benut

Een microwoning is een klein appartement dat voorzien is van basisfuncties en heeft een oppervlakte van 20 tot 50 m². Over de indeling en inrichting wordt goed nagedacht zodat de ruimte optimaal benut wordt. Vaak zijn microwoningen gesitueerd in grote steden.

Niet goedkoop

Het prijskaartje voor een microwoning in Amsterdam varieert afhankelijk van grootte en locatie. De gemiddelde prijs is 404.000 euro. Voor de goedkoopste microwoningen betaal je 75.000 euro.

Ecologisch

Het concept van microwoningen is in Amsterdam zo begeerd omdat de prijzen van de vastgoedmarkt  afgelopen jaren enorm gestegen zijn, waardoor het voor veel mensen budgettair onmogelijk is om te investeren in huizen of reguliere appartementen. De microwoning biedt een voordeliger alternatief. Ook bestaan 50% van de Amsterdamse huishoudens uit slechts 1 persoon. Daarnaast zijn er grote ecologisch voordelen. Je wordt aangemoedigd om te ‘ontspullen’, enkel het hoogstnodige past. Het merendeel van microwoningen is gemaakt van hout met natuurlijke isolatiematerialen.

Een microwoning biedt niet de luxe van een huis, maar voor de modale Amsterdammer is het een volwaardig milieubewust én (relatief) prijsbewust alternatief.

Auteurs | Arthur Lesy, Brikke Janssens, Nathan Loos, Noa Jacobs en Robin Kerremans

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Tandarts
Vlaamse regering wil tandartsentekort aanpakken