Van Bommel staat onder toeziend oog van Van den Sande de pers te woord

Royal Antwerp Football Club: de zoektocht naar de zege

Dompel jezelf onder in het meeslepende verhaal van Royal Antwerp FC. De oudste club van het land pakte haar eerste landstitel sinds 1957, won de Beker van België en bouwde op alle vlakken verder aan de professionalisering.

Het dossier, met expertise van onder andere Antwerp-trainer Mark van Bommel, spelers en sportjournalisten Yanko Beeckman (ex-AP) en Pieter-Jan Calcoen, biedt een diepgaande analyse van het reilen en zeilen van het stamnummer één. In zes thema’s worden alle facetten van de club doorgelicht.

In het thema over de competitie bekijk ik hoe Antwerp voor het eerst sinds 1957 de landstitel won. Allemaal onder leiding van Mark van Bommel, zijn staf en een woord dat het hele seizoen samenvat: onverzettelijkheid.

Hoe Mark van Bommel die erin geslepen heeft hoort u hier:

Foto: Yarno Voets

Eén van de andere thema’s is het ‘Europese kortverhaal’. Hierin wordt het, weliswaar korte, Europese seizoen van The Great Old onder een ander daglicht gezet. Waar liep het mis? En wat waren de gevolgen van die uitschakeling voor de rest van het seizoen?

Sportjournalist, en ex-journalistiekstudent aan AP, Yanko Beeckman zag dat die uitschakeling wat verbloemd weer door de goede start in de competitie:

Foto: ploegfotografen RAFC

Om de hele longread te bekijken, surf je naar: rafcdezoektocht.wordpress.com

Deze allereerste en unieke samenwerking die RAFC aangaat met een hogeschool, zorgt voor een unieke longread. Interviews, persconferenties en wedstrijden bijwonen vormden audiovisueel en inhoudelijk materiaal dat anders niet te verzamelen zou zijn. Het eindresultaat is een journalistieke analyse van het seizoen en bestaan van The Great Old.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
5 Series om je tijd te vullen in tijden van Corona