Na 8 jaar zijn de Reuzen terug in Antwerpen

Antwerpenaren kunnen dit jaar hun zomer afsluiten met een knaller. De Reuzen van Royal de Luxe zijn na 8 jaar eindelijk terug. In samenwerking met het KMSKA en de stad Antwerpen komt dit jaar Bull Machin Antwerpen op zijn kop zetten.

Carmen Willems, directeur van het KMSKA: ‘Toen wij de vraag kregen om mee te bouwen aan een passage van de Reuzen waren wij heel enthousiast. Het KMSKA is een museum dat volop gaat voor beleving, verwondering en bewondering. Dat is exact waar Royal de Luxe voor staat. Patrick De Groote zei ooit: ‘het schoonste dat je kan overkomen, is dat je onvoorbereid door de stad loopt en plots oog in oog staat met zo een reus.’’

Royal de Luxe, een groep die in 1979 werd opgericht door Jean Luc Courcoult, reist al bijna 35 jaar de wereld rond met hun gezelschap van reuzen. In 1998 konden de Antwerpenaren voor het eerst genieten van het verhaal van Grote Reus die met zijn vlot aanspoelde in Afrika.

Bij elk bezoek van Royal de Luxe krijgen de kijkers een nieuw verhaal, dit jaar is dat het verhaal van de Antwerps Bull Machin. Hij werd geboren in Villeurbanne, waar hij ook voor het eerst te zien was in 2022. Lang geleden werd hij als puppy gevonden onder een stoeptegel. Toen hij wat groter werd ging hij het gevecht aan met een lantaarnpaal, waarna hij deze op zijn rug voortdroeg als een mijnwerkerslamp. Bull Machine is een Franse bulldog van bijna 5 meter hoog. Hij kwispelt, kwijlt en steek zijn tong uit als een echte hond.

Bull Machin is niet de enige hond die wordt losgelaten in Antwerpen. Zijn mysterieuze vriend, naakthond Xolo, blijkt ontsnapt te zijn uit het schilderij ‘Keizer Karel als kind’, dat tentoongesteld wordt in het KMSKA.

Van 25 tot 27 augustus kan een indrukwekkende voorstelling verwacht worden in ‘t stad, die gratis te bezichtigen door jong en oud.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
YOUCA Action Day – Jongeren werken een dag voor het goede doel