Antwerpen staat solidair voor Marokko

Antwerpenaren kwamen op maandag 11 september samen op de Grote Markt om hun solidariteit te tonen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Marokko. Ook Bart De Wever toonde zijn medeleven voor de Marokkaanse gemeenschap.

Omstreeks 23:11u werd de Marokkaanse stad Marrakesh op vrijdag 9 september getroffen door een aardbeving, die het leven kostte van ondertussen meer dan 2 800 slachtoffers. De aardbeving zou een magnitude hebben gehad van zo’n 6.8 op de schaal van Richter. De beving heeft vooral een zware impact op dorpjes, waarnaar de wegen nu versperd zijn en hulpdiensten er moeilijk geraken. Er zijn massaal zoekacties bezig om overlevenden te vinden en vanonder het puin uit te halen.

Marokkaanse Antwerpenaren verzamelden gisteren op de Grote Markt, voor een herdenkingsmoment voor de slachtoffers, die maar blijven optellen. Het Marokkaans volkslied werd er met passie gezongen en vervolgens opgevolgd door één minuut stilte. Bart De Wever (N-VA) maakte daarna bekend dat de stad Antwerpen 20 000 euro vrijmaakt voor noodhulp in de getroffen gebieden. Tenslotte stapten ze naar Het Steen, waar de Marokkaanse vlag tot de helft hing.

Authors I Viktoria Marinova

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Bart* was alcoholverslaafd: “Ik geraak ooit uit de armoede”