Het begin

Het coronavirus is ons land al binnengedrongen. Het aantal besmettingen is aan het stijgen. Op sociale media is er spanning te zien, soms ook mopjes over het virus. Jongeren weten nog niet zo goed hoe ze hiermee moeten omgaan, het is de eerste keer dat er voor de jongere generaties iets drastisch gebeurt in België. Daarvoor moeten ze zich proberen aan te passen.

Geluk hebben = je lief bij je hebben

Ikzelf blijf zoveel mogelijk thuis, mijn vriendin verbleef al van voor de corona-maatregelen bij mij. Samen zorgen we ervoor dat we ons wekelijks schema voor school blijven verder zetten. We maken wandelingen door rustige gebieden, dat is makkelijk te vinden in het rustige Westmalle. In de tuin kunnen we ons ook bezig houden met leuke dingen zoals tennissen, voetballen en eens genieten van het beginnende lenteweer.

De getroffen werkende mens

Naomi (26) is mijn zus, ze werkt bij de Merksemse Rijschool als filiaalverantwoordelijke. Zij kwam op vrijdag de 13de te weten via haar baas dat er corona-maatregelen werden getrokken in België. Toen was er nog geen probleem, alle rij -en theorielessen gingen door. Op maandag 16 maart werd er bekend gemaakt dat alles niet meer door ging, daardoor is Naomi technisch werkloos vanaf woensdag 18 maart. “Ik ben aan het sparen om alleen te wonen met mijn vriend, dat zal nu even gepauzeerd moeten worden.

In winkels is er te zien dat sommige mensen paniekerig zijn. Schappen met toiletpapier, maandverband en pasta zijn leger dan ooit.

Anderen en vooral ik willen dat het virus weg gaat, dat kan door voor elkaar te zorgen en zoals Maggie De Block het zegt: ‘Blijf in uw kot!’ Zo makkelijk kan het zijn.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Foto ZNA
“Samen kunnen we het tij nog keren” De zorgsector vraagt om de besmettingskraan dicht te draaien