schilderij Xuas geel lintje

Kunst voor Dag tegen Kanker

Xuas, een Gentse kunstenaar, is op de Leopoldsplaats bezig met een muurschildering van het gele lintje, wat symbool staat voor de organisatie van de dag van kanker. 338.000 Vlamingen leven met of na kanker. Donderdag 19 oktober is het de Dag tegen kanker. Een dag georganiseerd door Kom op tegen Kanker waar verschillende initiatieven worden ondernomen.

Xuas

Xuas, een kunstenaar van Gent, is bezig met een muurschildering op de Leopoldsplaats. In zijn schilderij verwijst hij naar het gele lintje. Het gele lintje staat symbool voor Kom op tegen Kanker en de Dag van Kanker. Hij was donderdag 19 okt. 23 om 16.00u klaar met het schilderij. Niet alleen de muurschilderij brengt iets op voor de Dag tegen Kanker. Er zal in vijf steden een reuzegroot geel lint te vinden zijn. Hier kunnen mensen een boodschap op schrijven voor hun dierbaren. Er wordt het hele jaar door hulp en steun voorzien voor mensen met kanker, maar op de Dag tegen Kanker geven we ons extra belang aan patiënten met of na kanker.

Hart onder de riem

Op Dag tegen Kanker wordt er nog net iets meer aandacht besteed aan mensen met kanker dan gewoonlijk. Deze aandacht wordt besteed aan de 338.000 Vlamingen die met of na kanker leven. Zo wordt er een hart onder de riem gestoken bij kankerpatiënten en proberen we ze wat meer te helpen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Zakje geluk
Geluksbrengers