SC De Mauve Geschelpte

SC De Mauve Geschelpte blikt vooruit op topper tegen Lommel: “De bekerwedstrijd tegen Club Brugge leeft nu al meer dan de kraker tegen Lommel”

In de Challenger Pro League staat vanavond de topper tussen Beerschot en Lommel op het programma. Als ze winnen maken ‘de Beren’ een sprong naar de tweede plaats. “Toch leeft de wedstrijd maar weinig onder de fans”, zegt verantwoordelijke van supportersclub De Mauve Geschelpte, Johan Peeters.

“Ik heb niet het gevoel dat de wedstrijd tegen Lommel echt leeft onder de supporters. Er zou meer extase zijn indien de wedstrijd tegen de beloften van Standard (SL16 FC) niet uitgesteld werd. Dan heb je misschien een kraker tussen de eerste en de tweede in de stand met als inzet de leidersplaats. Nu komt de leider op bezoek bij de nummer vijf. Naar de buitenwereld toe is dat geen topper. Enerzijds is dat jammer, anderzijds is het seizoen nog maar even bezig. Het zal dus niet de meest beslissende match zijn. De bekerwedstrijd tegen Club Brugge, binnen twee weken op ’t Kiel, leeft al veel meer.”

Neemt natuurlijk niet weg dat de topper van vanavond best gewonnen wordt om de ambitie van de club kracht bij te zetten, namelijk zo snel mogelijk weer naar 1A. Sluit deze visie aan bij die van de supporters?

We hebben een lange weg afgelegd sinds 2013. Tussen 2020 en 2022 hebben we twee jaar van eerste klasse mogen proeven. Helaas viel dit net in de coronaperiode, waardoor we vanop afstand moesten supporteren. Het is dus niet meer dan normaal dat we graag zo snel mogelijk terug naar eerste klasse willen. Alleen is dat financieel een moeilijk verhaal. In het moderne voetbal heb je als club geld nodig. Als je aan de huidige kern nog twee of drie goeie spelers kan toevoegen, doet Beerschot volgens mij zonder twijfel mee voor de titel in de Challenger Pro League. Helaas zijn daar momenteel geen middelen voor. Alles bij elkaar genomen, vind ik dat we het toch heel goed doen.

Als Beerschot de drie punten kan thuishouden, springt het naar plek twee, op nauwelijks een puntje van leider Lommel met een match minder gespeeld. Bij een nederlaag ontstaat een kloof van zeven punten. Hoe bekijk je de situatie bij een verliesscenario?

Met het huidige competitieformat, waarbij de drie beste clubs in aanmerking komen om te stijgen, ligt alles open. Er zouden al een tijdje gesprekken bezig zijn omtrent een overname. Indien er snel een deal gesloten wordt, kan men tijdens de wintermercato enkele gerichte transfers doen. Tot dan moeten we proberen de schade te beperken.

Met Lommel komt de beste verdediging van de competitie op bezoek. Thuis kon Beerschot tot dusver maar één keer winnen. Het thuisvoordeel werd met andere woorden nog niet optimaal benut. Hoe schat je de kansen in?

Als we op voorsprong kunnen komen, wordt het een lastige zaak voor de bezoekers. Lommel is een ploeg die erg goed speelt vanuit de organisatie. Als je tegen hen de nul kan houden, heb je volgens mij veel kans om te winnen. Oké, we hielden nog maar één keer de netten schoon, maar Beerschot is gewoonweg geen ploeg die op een clean sheet teert. Aanval is de beste verdediging en vanuit die mentaliteit moeten we voetballen. Dat zien de supporters graag.

Daar schuilt natuurlijk ook enig gevaar, omdat we het achterin zouden kunnen weggeven. Het is dus wat hinken op twee gedachten. Ik kan me inbeelden dat het op verplaatsing gemakkelijker is, omdat de druk vanuit de thuisaanhang om mooi voetbal te brengen dan wat wegvalt. Maar persoonlijk hecht ik niet te veel waarde aan dat zogenaamde thuisvoordeel. Op speeldag twee, bijvoorbeeld, verloren we in eigen huis van Zulte Waregem, terwijl we de betere ploeg waren.

Als u iemand van de bezoekende ploeg vanavond bij Beerschot zou mogen opstellen, wie zou dat dan zijn?

Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik niemand van de bezoekers echt ken (lacht). Tijdens het seizoen 2021/22 droeg Moisés Caicedo, die geleend werd van Brighton, een Beerschot – shirtje. Momenteel is hij de duurste voetballer ooit in Engeland. Lommel behoort tot de City Football Group.  Ze zullen via Manchester dus wel over enkele aardige voetballers beschikken.   

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Started from the bottom, now we’re at MNM