Mark van Bommel op persconferentie

Mark van Bommel houdt het hoofd koel: “Het wordt een moeilijke wedstrijd tegen Brugge maar we zijn niet kansloos”

Na de derde Champions League-nederlaag op rij, duiken er hier en daar geruchten op dat er iets goed misgaat bij Antwerp. Zondag speelt ‘The Great Old’ tegen Brugge, dat is hun kans om met de voeten te antwoorden op deze geruchten. Mark van Bommel, trainer van Antwerp, blikt vooruit. 

Hoe is het met de blessure van Anthony Valencia? 

Niet goed, ik weet niet of ik het mag zeggen maar hij heeft een kuitbeenbreuk. Het zou ongeveer drie maanden duren om te revalideren. 

De kern is al niet enorm breed, wordt de basis kiezen nu niet moeilijker? 

Absoluut, ik kan me herinneren dat we vorig jaar een keer met 15/16 naar een wedstrijd zijn gegaan en daar begint het nu ook wel een beetje op te lijken maar daar moet je zo goed mogelijk mee proberen omgaan. Als trainer zijnde heb je graag  keuzes. Het is nu de taak aan de spelers en staf om zo snel mogelijk te herstellen.

Bjorn Engels zat na zijn blessure voor het eerst terug op de bank, is hij klaar om minuten te maken? 

Bjorn hebben we erbij genomen, als beloning. We moeten ervoor zorgen dat hij fit blijft. Dat is het belangrijkste 

Wat mogen we hem verwachten tegen Brugge? 

Nee, dat heeft tijd nodig. Het belangrijkste is, dat hij nu gewoon fit wordt en dat hij minuten gaat maken. Hij is gewoon een goede voetballer die het fysieke heel snel terug oppikt. Het zullen in het begin geen 60 minuten zijn, maar we moeten proberen wedstrijden te organiseren dat hij gaat wennen weer aan de wedstrijdintensiteit.

Heeft hij nood aan een oefenmatch? 

Ja, we proberen dat zeker te doen, alleen is dat moeilijk als je om de drie dagen speelt, zeker met zo’n een kleine kern. We proberen te zien of hij bij de Young Reds, het beloftenelftal van Antwerp, mee kan spelen. Maar dat moet wel lukken. 

In het klassement doet Antwerp het de laatste weken niet goed. Is er sprake van een crisis? 

Nee, kijk naar Brugge. Zij staan maar één puntje voor, alleen de perceptie is anders. Vorig jaar hebben we natuurlijk alles gewonnen maar nu laten de punten op zich wachten. Toen we vorig jaar 15 punten achterstonden, bleef het rustig binnen de club. Dat is nu ook het geval. Het gat mag alleen niet te groot worden. Brugge, Genk en Standard zitten in dezelfde boot. 

Brugge heeft de laatste tijd ook de nodige tikken gekregen, is het nu een goed moment om tegen bruggen te spelen? Of juist een slecht moment? 

Het is altijd moeilijk om naar Brugge te gaan. Dat kun je ook statisch bekijken. Er is een grote rivaliteit tussen beide supportersgroepen en de clubs. Het is een wedstrijd waar iedereen naar kijkt in België. Het wordt zeker een moeilijke wedstrijd maar we zijn niet kansloos. 

Liggen de prioriteiten nu volledig bij de Jupiler Pro League of doen jullie nog mee in de Champions League? 

We spelen nog drie matchen Champions League. Overwinteren zal heel moeilijk worden. Ondanks de nul op negen gaan we zeker voor de derde plaats in de groepsfase. Ook tegen Barcelona blijven we voor de winst spelen, ook al zijn we mogelijk uitgeschakeld. Dat is in de Champions League zo, maar evengoed in de Jupiler Pro League.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Na 8 jaar zijn de Reuzen terug in Antwerpen