Gebouw DPG Media

Oud-studente journalistiek van AP Hogeschool Emma Felix: “Het voelt onwerkelijk, ik verwachtte niet dat ik zou winnen”

Emma Felix is één van de winnaars van de News City Academy Awards. Dat is een wedstrijd van DPG Media om jonge mediamakers een kans te geven in de nieuwswereld. “We zien wel hoe het loopt in de toekomst, ik loop nog niet te hard van stapel.”

Je bent één van de vier winnaars van de News City Academy Awards. Hoe voelt dat?

“Het voelt onwerkelijk. Er verscheen op een groot scherm dat ik één van de winnaars was. Ik kon dit niet geloven. Ik was blij dat ik geselecteerd was voor de Awards, maar ik had totaal niet verwacht dat ik zou winnen. Het is een eer. Ik heb ongelooflijk hard mijn best gedaan en het is fijn dat dit beloond wordt.”

Waarover gaat je stuk?

“Ik heb een documentaire gemaakt over alopecia bij vrouwen. Dat is een ziekte waarbij de haren uitvallen. Hierdoor krijg je kale plekken op je hoofd. Haarverlies valt zwaar bij veel mensen, maar ik heb de focus gelegd op vrouwen. Bij vrouwen voelt het alsof een deel van hun vrouwelijkheid wegvalt. Veel mensen kennen alopecia niet. Ik wil dit met mijn documentaire in de kijker zetten.”

Wat heb je gewonnen?

“Ik won een boeket bloemen, een award en een beurs van 2500 euro. Dat laatste is voor mij het belangrijkste. Met de beurs kan ik mijn droomproject verwezenlijken. Maar ik heb nog geen idee welke weg ik ga inslaan. Ik verwachtte niet dat ik zou winnen, dus ik had hier nog niet over nagedacht. Ik wil zeker nog videoreportages maken, maar het onderwerp staat nog niet vast.”
Zie je het als een kans om een job te bemachtigen bij DPG Media?
“De overwinning is zeker mooi meegenomen. Het is een goede start. Mensen kennen mijn naam en ze vonden mijn documentaire goed, dus dat is positief. We zien wel hoe het loopt in de toekomst, ik loop nog niet te hard van stapel.”

Geert Dewaele (hoofd News City Creative DPG Media): “Weten waar jongeren mee bezig zijn”

“De wedstrijd werd georganiseerd door News City, de overkoepelende nieuwsredactie van DPG Media. Het is een wedstrijd voor jonge mediamakers. Dit is belangrijk voor ons, omdat we jong journalistiek talent in de kijker willen plaatsen. We willen een afspiegeling vormen van onze samenleving. Het is essentieel om te werken met jonge journalisten. We willen weten waar jongeren mee bezig zijn en een betere kijk krijgen op hun leefwereld. Jonge mensen hebben talenten die de oudere generatie niet heeft, dat is inspirerend.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
STUDY360: Studeer tijdens de blok op deze unieke locaties in Antwerpen