Judopictogram

Robin Jacobs, manager van judoka Matthias Casse: “Op dit EK gaan we voor de gouden medaille”

Op het EK Judo in Montpellier volgende week, kijkt iedereen met grote ogen naar Matthias Casse. Na goud op de Masters en zilver op het WK in Doha dit jaar, is het EK zijn derde hoofddoel. Maar hoe kijkt Matthias zelf naar het EK? Robin Jacobs, de manager van Matthias Casse, vertelt ons meer.

“Op dit moment is hij blessurevrij. Fysiek is hij ook top. Hij is er dus klaar voor. Nu is de druk er altijd bij een groot tornooi, maar Matthias is wel iemand die goed kan pieken. Bij de seniors heeft hij nu 4 WK’s en 4 EK’s meegedaan. Hij heeft op al die tornooien een medaille gewonnen. Matthias weet dus dat hij goed voorbereid naar een tornooi kan gaan en er ook een topprestatie kan leveren.”

Wat is het grote doel voor Matthias op dit EK?

“Na goud op de Masters en zilver op het WK in Doha is het EK het derde grote doel van dit jaar. Op dit EK gaan we volledig voor de gouden medaille.”

Hoe verliep zijn voorbereiding voor dit EK?

“Hij heeft twee specifieke stages gedaan in Slovakije en Kroatië. Hier heeft hij tegen sterke tegenstanders gespeeld. Natuurlijk probeert iedereen niet te veel info te geven over zijn eigen speelstijl. Maar toch waren dit leerrijke stages voor Matthias. Nu is er nog een mini stage in Wilrijk voor de laatste voorbereidingen.”

In 2019 pakte Casse zijn enige Europese titel, is dit EK belangrijk voor hem?

“Ja. In je carrière als topsporter draait het erom om titels te pakken op een WK, EK, … Goed presteren op dit EK is natuurlijk belangrijk voor het vertrouwen voor de Olympische Spelen die eraan komen.”

Wat doet Matthias om zichzelf te motiveren voor dit EK?

“Matthias is een professional. Hij heeft niet echt iets nodig om zich te motiveren. Hij is het modelvoorbeeld van een prof.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Started from the bottom, now we’re at MNM