man aan flipperkast

Youssra Bazouz, media marketeer bij Gamestate: “De keuze voor Antwerpen was eigenlijk puur geluk”

Gamestate, de grootste spelletjeshal van Europa, zal op 27 oktober haar allereerste vestiging in Antwerpen openen. Hier kunnen bezoekers genieten van heel wat spellen, van hyperbowlingbanen tot Pac-Man games. “Onze bar is geïnspireerd op de Diamantwijk hier in Antwerpen”, zegt Youssra Bazouz, media marketeer bij Gamestate.

Wat is een spelletjeshal?

“In onze spelletjeshal kun je verschillende games spelen, zoals airhockey, basketbal en klassiekers als Pac-Man en Mario Kart. Wat nieuw is voor Antwerpen, is de hyperbowlingbaan, wat eigenlijk een variant is van de gewone bowling, maar met extra’s, zoals een led-strip met sensoren om speciale effecten toe te voegen aan de bowlingbanen.”

Vanwaar de keuze voor Antwerpen?

“De keuze voor Antwerpen was eigenlijk puur geluk. We zoeken vaak naar grote ruimtes in grote steden, en de locatie hier bij de UGC was gewoon perfect voor Gamestate. Onze CEO zag de ruimte en was meteen overtuigd. Onze vestiging hier in Antwerpen heeft de grootste oppervlakte van al onze vestigingen in Europa, maar liefst 2.500 vierkante meter. We bevinden ons op de Keyserlei, dicht bij de Diamantwijk. Onze bar straalt eigenlijk de Diamant uit van Antwerpen, dus er is eigenlijk wel echt over nagedacht. Vandaar dat we voor het ontwerp van deze bar hebben gekozen voor de Antwerpse architect, Abel Interiors.”

Wat staat er de komende dagen op de agenda?

“Gisteren kwamen er enkele testpersonen om de games uit te proberen, zodat we vanavond niet voor verrassingen komen te staan. Er zijn hier heel wat spellen, ongeveer een 100-tal, dus we hebben wel wat ‘proefkonijnen’ nodig. Vandaag is er een VIP-evenement voor influencers en pers. Zij komen als eerste de games uitproberen en om 20 uur gaan we officieel open voor iedereen. Klanten kunnen dan de hele avond doorlopend bowlen en plezier beleven in onze spelletjeshal.” 

Hoe zorgen jullie ervoor dat de spelletjeshal aantrekkelijk blijft voor zowel nieuwe als terugkerende klanten?

“Dit wordt een goede uitdaging voor onze marketingafdeling. Zij zullen verschillende promoties en acties opzetten, want we zijn hier in België nog niet zo bekend. We zullen veel mensen moeten bereiken door te zeggen, ‘Hallo, wij zijn hier. Wij zijn Gamestate’. Dat wordt dus een hele mooie opdracht en daar is wel wat personeel voor nodig. We hebben hier in Antwerpen een team van 20 tot 30 personen, omdat we 2 verdiepingen hebben. Beneden hebben we 10 bowlingbanen en boven een ruime spelletjeshal.”

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

“Onze CEO heeft een hele grote droom. Hij wil meerdere steden binnen Europa veroveren. Halverwege november openen we in Gent. Hamburg staat ook nog op de planning, en we hebben al veel locatiebezoeken gehad in Oost-Europa, dus er staat nog veel te gebeuren. Wie weet openen we in de verre toekomst zelfs een vestiging in Barcelona. Maar vanavond gaan we eerst genieten van de officiële opening.”

Gamestate opent op 27 oktober om 20 uur officieel de deuren voor iedereen die graag wil komen gamen. Meer informatie is te vinden op de website

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“Online-onderwijs nog niet op punt”