“Als wij de daklozen een douche of voetverzorging aanbieden, zien wij vaak dat er heel wat diepere problemen naar boven komen”

Het CAW (Centrum van Algemeen Welzijnswerk) Antwerpen neemt dit jaar deel aan De Warmste Week om zich in te zetten voor daklozen. De organisatie staat klaar voor mensen met welzijnsproblemen. Martine Van Assche, teamverantwoordelijke van het zorgteam van het CAW hoopt met de inzamelingen nog meer te kunnen betekenen voor de daklozen en mensen bewust te maken van de armoedeproblematiek in Vlaanderen.  

Waarom kiezen jullie voor voetverzorging en hygiëne bij daklozen? 
“Hygiëne is een groot probleem bij daklozen. Als je ze een goede douche, propere kleren, verzorgingsmiddelen, enz. aanbiedt, appreciëren ze dat enorm. Door te starten met een kleine hulp kan je stap per stap diepgaandere problemen aanpakken. Wij motiveren ze dan soms ook om eens naar een dokter te gaan. Daarnaast zijn het vaak mensen met een psychiatrisch probleem of met verslaving. Wij geloven erin dat deze kleine inspanningen echt helpen. De zorg en sociale hulp voor daklozen werkt zeer goed. Wij zijn zeer laagdrempelig dus na een tijdje durven de mensen toch wel een gesprek aan over onderwerpen die wat gevoeliger liggen.”

Wat mogen mensen doneren aan de organisatie?  
“Wij moedigen iedereen aan om bij ons hygiënische producten binnen te brengen. Alles wat je maar onder hygiëne kan verstaan, denk maar aan tandpasta, tandenborstels, maandverbanden, shampoo, kousen, ondergoed, voetcrème, enz. zijn meer dan welkom. Ook hopen wij wat geld in te zamelen zodat wij nieuw materiaal kunnen inkopen voor de pedicures.”  

Wat doet het CAW? 
Het CAW helpt mensen met al hun vragen en problemen die te maken hebben met welzijn. Ze bieden steun aan diegenen die het moeilijk hebben zodat ze zelf terug verder kunnen. Wil jij het CAW Antwerpen graag steunen? De hygiënische producten kan je komen afgeven na een mailtje naar zorgteam@cawantwerpen.be of bel naar 0471 882 294. Als je liever een gift overmaakt kan dit via www.caw.be/steun-ons/steun-caw-antwerpen/ en vermeld het Zorgteam! Bij een storting van minimum 40 euro krijg je een fiscaal attest. 

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstCeline De Crock
AudioPauline De Mulder
Eindredactie tekstEzra Cnaepkens
Eindredactie onlineNoa Van Hoeydonck en Pieter De Smet
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Nieuwe woonsite moet gesaneerd worden na bodemverontreiniging met PFOS