Publiek bij de Zesdaagse van Gent

Persverantwoordelijke Golazo Gert Van Goolen: “De Zesdaagse van Gent is de wintereditie van de Gentse Feesten”

De Zesdaagse van Gent is een geweldig succes, want alle tickets zijn volledig uitverkocht. Organisator Golazo heeft duidelijk een succesformule te pakken. Gert Van Goolen van Golazo ziet enkele redenen waarom dit succes kan blijven duren. (Foto: Golazo, Victor Vaneeckhuoute)

Overal in Europa stoppen de Zesdaagsen, behalve in Rotterdam en in Gent. Waar ligt het succes van de Zesdaagse van Gent volgens jullie?

Daar zijn een aantal redenen voor. De belangrijkste is waarschijnlijk de jarenlange geschiedenis van het evenement. De Zesdaagse is meer dan 100 jaar oud. Al jaren is dit een belangrijk evenement voor de stad Gent en omstreken. Daarom komen er zoveel ouders met hun kinderen, die op hun beurt dan weer elk jaar komen. Het is bij veel mensen echt een traditie.

Een tweede belangrijk punt is het middenplein van ’t Kuipke. Op andere plaatsen zie je dat het plein vaak ingenomen is door VIP-tafels, persplaatsen of volledig door renners en hun entourage. Maar hier in Gent zorgen we ervoor dat het volledige middenplein beschikbaar is voor het publiek. We maken er op die manier een echt sfeerplein van.

De Zesdaagse van Gent is daardoor een ideale combinatie van topsport en sfeer. Hier rijdt de absolute wereldtop in disciplines zoals de ploegenkoers. Maar we maken er een groot feest van. Door de grote sfeer is het echt een wintereditie van de Gentse Feesten.

Het is de eerste Zesdaagse zonder Kenny De Ketele en Iljo Keisse. Waren jullie ongerust dat de ticketverkoop zonder die twee iconen minder vlot ging verlopen?

Ongerust waren we niet echt, maar uiteraard bekeken we wel aandacht of dat effect zou hebben. Zodra de ticketverkoop van start ging, hielden we de cijfers in het oog. Na een maand stelden we vast dat er minstens evenveel tickets werden verkocht als de jaren voordien.

Een belangrijke reden daarvoor is natuurlijk dat er al een jonge generatie klaarstaat. Lindsay De Vilder en Robbe Ghys zijn al bekende gezichten in ’t Kuipke. Maar ook renners zoals Jules Hesters en veel anderen laten zich duidelijk opmerken en staan te trappelen om het roer over te nemen van die grote boegbeelden.

En niet alleen onze Belgen zijn belangrijk. De buitenlandse toppers zijn cruciaal om een succesvolle editie van de Zesdaagse te garanderen. Je hebt renners nodig die uit de wereldtop komen, alleen zo maak je een race echt spannend en interessant.

Bij de vrouwen treedt onze nationale trots, Lotte Kopecky, aan. Zij behoort echt tot de wereldtop. Krijgen de vrouwen tijdens de Zesdaagse genoeg ruimte om zich te laten zien?

Uiteraard maken we daar met alle plezier de tijd voor. Kopecky heeft al veel medailles binnengehaald voor ons land op verschillende kampioenschappen op de baan. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we een uitgebreid programma hebben bij de vrouwen. Zo hebben we een heel weekend lang verschillende wedstrijden in bijna alle disciplines, om op die manier de vrouwen een zeer uitgebreid aanbod aan te bieden. We zijn daarom heel blij dat Lotte Kopecky hier wil zijn om zo het vrouwenwielrennen een extra boost te geven.

In Zolder is er een gloednieuwe wielerpiste geopend. Die ligt op een kwartier rijden van het hoofdkantoor van Golazo. Is dat een ideale gelegenheid voor jullie om nieuwe evenementen te organiseren?

Aan de piste is er een persruimte en een grote tribune om zo een evenement te organiseren. Wij sluiten niet uit dat we er in de toekomst evenementen organiseren. Dat kan in samenwerking zijn met de uitbaters van de piste. Kijk maar naar de kampioenschappen die de piste in Zolder graag wil laten doorgaan. Op dat vlak zouden we daarbij kunnen helpen.

Een dochterbedrijf van ons, Energy Lab, heeft zich ook al verbonden aan de wielerpiste. Zo hebben zij een nieuw testlabo in het gebouw, om sporters beter te begeleiden. Golazo is dus al een partner van de velodroom. Zonder concrete plannen te hebben, zien we daar wel genoeg mogelijkheden voor.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Kledingstuk kringwinkel
Week van de Kringwinkel: “We willen de strijd tegen de textielindustrie op de politieke agenda plaatsen”