Riverside Tower met het adres naast de voordeur

Boek over woontoren maakt kans op de Antwerpse Erfgoedprijs

Dit jaar wordt de zesde editie van de provinciale erfgoedprijs georganiseerd. De zes genomineerden zijn organisaties of initiatieven die een erfgoed publiek maakte in de provincie Antwerpen. De auteur Marc Dubois is de enige individuele kandidaat dit jaar. De vijf andere werken in groep. De prijsuitreiking gebeurt op zaterdag 25 november waar de winnaar kans maakt op 10.000 euro.

Een van de genomineerden is auteur Marc Dubois met zijn publicatie Riverside Tower Antwerpen, Iconische woontoren door Stynen en De Meyer. Het boek belicht een bij velen onbekend, maar historisch monument: The Riverside Tower op de Antwerpse Linkeroever. “Het boek bevat noodzakelijk foto’s”, zegt Marc Dubois: “Door deze fotoreeks zien we het penthouse voor en na de bebouwing en ziet het publiek het 20 -eeuwse erfgoed.” Marc Dubois biedt een blik op plekken die voor bezoekers gesloten blijven. Zo laat hij ondergewaardeerde plaatsen opvallen.

“Het is boeiend dat er in het hele verhaal van die erfgoedprijs een boek genomineerd is.” Aldus Marc Dubois. De andere zijn projecten die gesubsidieerd worden. Hij heeft zelf een uitgever gezocht om dit boek te kunnen uitbrengen. Dubois had niet de bedoeling om genomineerd te worden, hij heeft dit boek uitgebracht omdat hij dat zelf graag wou. 

Auteurs | Noa Jacobs 01, Samuel Caremans

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Zwijndrecht krijgt haar zin en wordt dan toch regio Waasland