Foto van trolley met koffers op in hal Brussels Airport

Kerstdrukte treft Zaventem: 3 procent meer reizigers verwacht

Op Brussels Airport worden vrijdag 22 december 60.000 passagiers verwacht, waarvan 32.000 opstijgen. Wellicht wordt het de drukste dag van de eindejaarsperiode. Gedurende de hele kerstvakantie zullen ongeveer 850.000 passagiers de luchthaven bezoeken, een stijging van drie procent vergeleken met vorig jaar.

Opvallend dit jaar: er is meer vraag naar warmere bestemmingen. Zo voorziet men extra capaciteit in vliegtuigen richting Doha, Abu Dhabi, Marokko, en Tunesië. Het blijft dus populair om de feestdagen door te brengen in zonniger oorden.

De luchthaven zelf is al enkele weken in kerstsfeer, versierd met kerstbomen en reuzenkerstballen in de vertrekhal. Ook is er entertainment voorzien voor jong en oud. Denk aan optredens van de Kerstman en zijn elfjes en een Après Ski DJ Booth.

Daarnaast schenkt de luchthaven ook aandacht aan het goede doel. Er zijn rode kerstballen te koop, waarvan de opbrengst integraal naar de Make a Wish Foundation gaat, een organisatie die de dromen van zieke kinderen vervult.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
foto van een kindertekening van Sint-Maarten
Beveren maakt zich klaar voor Sint-Maartenviering