storm

Waterkeringspoorten in Antwerpen sluiten vanwege verwacht hoogwater 

In anticipatie op het verwachte hoogwater door de storm Pia zullen de waterkeringspoorten in Antwerpen op donderdagavond 21 december worden gesloten. De Vlaamse Waterweg heeft aangekondigd dat het hoogwater wordt verwacht rond 23 uur. Daarom worden waterkeringspoorten vanaf 21 uur afgesloten. “Is er meer wind dan betekent dat hoge golven en dan kunnen de kleinere sloepen niet kunnen uitvaren.” Zegt Peter Vankampen, woordvoerder maritieme dienstverlening en kust. Eigenaars van voertuigen die momenteel geparkeerd staan op de Scheldekaaien worden aangeraden hun voertuigen voor die tijd te verplaatsen. 

De parkings zullen weer openen op vrijdagochtend 22 december zodra het gevaar geweken is. Het wordt ten zeerste afgeraden om te voet de waterkeringsmuur over te steken tijdens of onmiddellijk na het hoogwater, vanwege de mogelijke risico’s. Terwijl het stormtij geen invloed heeft op de dienstregeling van de veerdiensten, kan er mogelijk wel impact zijn op die van de waterbus.  

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Zwart-witbeeld van lege straat in Antwerpen
Sfeer in Antwerpse winkelbuurten zakt onder nul