Congo blijft zegevieren  

Vzw Elonga, wat ‘overwinning’ betekent, werkt nauw samen met de Congolese gemeenschap om de rijke Congolese cultuur te behouden. Het voorzitterschap van de organisatie wordt gedeeld door Lieven Miguel Kandolo, Randy Kalemba en Manassé Massuama. “Het behoud van onze levendige cultuur blijft de kern van onze missie.”

Overwinnen staat al jarenlang hoog op hun agenda, want Vzw Elonga is van mening dat niet alleen het verleden overwonnen moet worden, maar ook de toekomst. Als organisatie door en voor Congolezen verwezenlijkt Elonga dit doel door lessen aan te bieden in het Lingala, Afrikaanse en Congolese geschiedenis lessen te geven en bijlessen te verzorgen voor Congolese jongeren.”

Vanaf nu kun je niet alleen de sporen van de Congolese geschiedenis in de Antwerpse bibliotheken opsnuiven, maar ook ervaren met de jonge vrije denkers van Elonga.

Samenhorigheid op de werkvloer

Naast hun nationaliteit koesteren Congolezen ook hun respectievelijke etniciteit. Desondanks lijkt de overdracht van kennis over deze etniciteiten te verminderen. ‘Dit gebrek aan overdracht kan leiden tot vervaging van de identiteit van onze gemeenschap, en daarom streeft Elonga ernaar deze vervaging tegen te gaan,’ aldus Lieven.

Bij Elonga bundelen het personeel en de docenten hun krachten om deze culturele behoudinspanningen te bevorderen. De diaspora speelt een cruciale rol in de voortdurende discussies over internationale solidariteit, aangezien deze nauw verbonden is met de leefwereld van de gemeenschap. 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“Exclusieve collectie vanaf 12 november in Maagdenhuis”