Kompas en kaart

“Boris Vermeersch: Intense ervaringen veranderen je toch een beetje als mens”

In zijn dagelijks leven is de Brusselse Boris Vermeersch fotograaf en kunstenaar, maar voor 1 keer zette hij dat leven opzij en gaf hij zijn lot in handen van de special forces. Boris is één van de kandidaten van het nieuwe seizoen van Kamp Waes.

Ondanks dat de opleiding voor Boris een ver van zijn bed show is, had hij veel enthousiasme om eraan te beginnen. “Ik wou vooral een nieuwe uitdaging aangaan. Ik ben heel vaak met andere dingen bezig en met leger en defensie heb ik niet zoveel.” Boris hoopte door zijn deelname zichzelf op een andere manier te leren kennen. 

Seizoen 1 op een hoger niveau

Al wie zich inschrijft voor Kamp Waes kan zich verwachten aan een lange procedure waarbij je meermaals op gesprek moet komen en een reeks eerste proeven moet doorstaan. Maar het lange wachten beloont en al van de eerste minuut van aflevering 1 wordt duidelijk dat het niveau van de kandidaten dit jaar bijzonder hoog ligt. Nog een reden voor Fly en de andere Special Force operatoren om de proeven naar een ander niveau te tillen. “Vanaf het begin zijn we heel goed opgevolgd geweest in een heel lang traject. De periode vanaf we ons inschrijven tot de start van het Kamp Waes avontuur heeft een heel jaar geduurd.” 

Teamspirit

Belangrijk tijdens de opleiding is het samenwerken in team.” Ik ga er niet te veel over zeggen, want ik wil niets verklappen. Maar we waren een zeer diverse groep die elkaar totaal nog niet kenden. 

Intense ervaring

Boris heeft er wel veel veel uitgehaald. “Zoals elke ervaring, zeker bij intense, verandert dit u een beetje als mens.” Op de vraag of hij nog is, zou meedoen zegt hij volmondig, ja. Tijdens zijn voorbereidingen vroeg hij zich meermaals af: “Waarom doe ik dit?”, maar tijdens de opleiding ging hij er volledig voor. Benieuwd naar zijn verdere ervaringen? Kijk elke zondag op VRT1 naar Kamp Waes.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Dag van de ergotherapeut