Toby Alderweireld wint gouden schoen, Antwerp supporters zijn niet verrast

Antwerp kwam, zag en overwon gisterenavond op 70e het gala van de Gouden Schoen. Niet alleen ging Toby Alderweireld met de meest prestigieuze prijs aan de haal (De gouden schoen zelf), ook de belofte van het jaar en coach van kwamen uit Royal Antwerp FC.

Toby Alderweireld vertelde in een persconferentie nog dat hij nog nooit zo zeker was van een prijs. Dat was niet arrogant bedoeld, maar als een erkenning van zijn eigen seizoen. Alderweireld maakte verschillende dromen waar in het eerst jaar dat hij voor Royal Antwerp FC speelde.

De club won de Beker van België, de landstitel én de Supercup. Daarnaast kwalificeerden ze voor het eerst sinds 1956 voor de Champions League. 4 juni is ook een datum om te onthouden, want toen scoorde Alderweireld de beslissende goal in de 94e(!) minuut, die zijn club de landtitel opleverde.

“Er zijn verschillende redenen waarom Alderweireld de gouden schoen gaat winnen”, vertelt Lowie Deckers, voetbalfanaat en deel van de supportersclub ‘North Royals’, de middag voor het gala. “Alderweireld was de meest fantastische verdediger op de Belgische velden, maar vooral de invloed die hij had op spelers rondom hem en het spel van Antwerp zelf is fenomenaal. Heel veel critici vinden dat Alderweireld de gouden schoen verdient.”

Naast de hoofdprijs waren Antwerp supporters ook zeker van een paar andere prijzen, die ze ook binnen wisten te slepen. Arthur Vermeeren (18) werd belofte van het jaar en coach Mark van Bommel was ook de beste in zijn vak. Een heuse triomftocht voor Antwerp, maar zeker niet onverdiend.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Luchtkwaliteit meter
“In een kwart van de Antwerpse woonstraten is de lucht slechter dan op de ring”