Boimans Van Beuningen museum

Museum Boijmans Van Beuningen viert 175 jaar met nieuwe tentoonstellingen

Museum Boijmans Van Beuningen viert zijn 175-jarig bestaan met 2 nieuwe tentoonstellingen in het Depot. In ‘Lievelingen’ toont het museum meer dan zeventig van zijn beste werken. In ‘Lievelingen XL’ pakt het museum uit met de beste grote werken uit de collectie.

Het Museum werd opgericht in 1849 en bestaat dit jaar dus 175 jaar. Om dit te vieren opende 23 maart ‘Lievelingen’. Een tentoonstelling op de vijfde verdieping van het depot. De tentoonstelling bestaat uit meer dan zeventig schilderijen en enkele sculpturen. Je kan er onder andere de Toren van Babel en Titus aan de lezenaar bezichtigen.

Omdat niet elk kunstwerk een ‘gewoon’ formaat heeft, is op de derde en vierde verdieping ‘Lievelingen XL’ ingericht. Hierin kan je de beste grote werken van de collectie bezichtigen. Hiertoe behoren onder andere Yayoi Kusama, Infinity Mirror Room – Phalli’s Field en The Kiss van Andy Warhol.

De keuze

De keuze tussen de verschillende werken ging niet over één nacht ijs zegt Thomas Meijerman, gids in het museum: “we baseerden ons op diversiteit, tijdsperiode en ook de visie van het publiek was erg belangrijk.”

Meer dan alleen kunst

De tentoonstelling stopt niet bij de kunst. Er wordt ook aandacht besteed aan het verhaal van het kunstwerk. Zo staat er bijvoorbeeld extra uitleg bij de achterkant van het werk. Wanneer er bijvoorbeeld labels op de rug van een schilderij plakken, worden deze telkens uitgelegd.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Antwerp klaart de klus tegen tienkoppig Eupen