Stage bij Het Nieuwsblad Sport: Een jongensdroom die uitkomt!

Als voetbalfanaat een sportstage doen bij Het Nieuwsblad is zoals een klein kind loslaten in een snoepwinkel. Heel veel plezier! Acht weken waren dan ook voorbij gevlogen. Voetbalwedstrijden gratis bijwonen en dan nog voetbalspelers en trainers van dichtbij mogen interviewen. Deze stage had alles wat mijn voetbalhart kon wensen.

Mijn eerste dag

Voor dat mijn stageperiode begon kreeg ik al een rondleiding van stagebegeleiders, Guillaume Maebe en Gert Gysen, Dit gaf mij toch een goed gevoel omdat ik de redactie dan al eens heb gezien. Mijn eerst officiële stagedag kreeg ik de opdracht om een onderwerp te pitchen en die dan ook meteen uit te werken. Als Club Brugge supporter kreeg ik het idee om iets uit te werken rond de halve finale van de beker van België. Die woensdag stond namelijk Club Brugge – Union op de planning. Ik wilde achterhalen hoe belangrijk de beker is voor beide ploegen. Natuurlijk zocht ik naar een ‘neutrale’ stem. Na wat rondgehoor binnen de redactie kreeg ik het nummer van Franky  Van der Elst te pakken, een vaste waarde binnen Het Nieuwsblad en tevens oud speler van Club Brugge. Mijn allereerste interview voor Het Nieuwsblad met een Club legende, was dan ook een stoute droom die meteen in vervulling ging. Mijn stage kon niet beter starten dacht ik in mijn eigen. Na een leuk en interessant telefoongesprek met de Fox, begon ik aan mijn stuk te schrijven. Toen mijn stuk klaar was ging ik dit met enthousiasme vertellen aan stagebegeleider Guillaume. Hij was blij dat ik op mijn eerste dag meteen het initiatief nam, maar hij zei wel dat mijn artikel niet meteen ging verschijnen op de website aangezien dit een oefening was. De teleurstelling dat mijn stuk niet online ging gezet worden kwam hard aan. Maar de honger was hiermee wel ingezet.  

Mijn eerste publicatie

Mijn allereerste stuk verscheen op een zaterdagochtend. De dag ervoor mocht ik de persconferentie van Anderlechttrainer Brian Riemer volgen. De bedoeling was dat ik hier een schaduwverlsag ging van maken. Mijn verbazing was dan ook immens groot toen ik zaterdagochtend wakker werd en mijn artikel zag staan. Een gevoel dat je moeilijk kan omschrijven. Een jongensdroom ging in vervulling!

Een bijzondere ontmoeting

Als voetbalfan in een sportredactie is de kans groot dat je naar voetbalevenement mag gaan. Zo heb ik dan ook een tal van spelers mogen interviewen na een voetbalwedstrijd. Als Club supporter zijn spelers zoals Simon Mignolet en Hans Vanaken dan ook zeer speciaal. Maar ook spelers als Nikola Storm en Norman Bassette passeerden langs mij. Toen het eens interlandbreak was mocht ik een koers volgen van Brugge-De Panne. Winnaar Jasper Philipsen was dan ook zeer bereidbaar om vragen te beantwoorden.

Misschien het mooiste moment was toen ik een open training mocht volgen van de Rode Duivels. In aanloop naar de wedstrijden tegen Ierland en Engeland trainde de Duivels een kwartier voor de pers. Ik genoot dan ook met volle teugen van deze wereldsterren. Wel spijtig dat Lukaku en De Bruyne niet fit waren. Maarja, je kan niet alles hebben in het leven. Als troostprijs mocht ik de persconferenties bijwonen van Youri Tielemans en Thomas Meunier.

Veel geleerd

Tijdens deze stage leerde ik hoe je het best voetbalverslagen moest maken. Ook de live doen van een wielerwedstrijd was zeer interessant. Tijdens deze acht weken heb ik veel geleerd van hoe een sportredactie in elkaar zit.

Oeps foutje

Als beginnende stagiaire mocht ik regelmatig de LIVE KOERS verzorgen. Via Whatsapp berichten van koersjournalisten moest ik dan filmpjes of foto’s in die live zetten. Zo is Hugo Coorevits een vaste waarde in het versturen van wielermateriaal. Als niet echt wetende journalist postte ik het bericht van Hugo in de live. Alleen wist ik niet echt dat het de gewoonte was om zijn initialen erbij te zetten. Met een (boze) mail van Coorevits als gevolg. Ai dacht ik, al na amper een week op de vingers getikt worden door een icoon in de wielerjournalistiek. Geen al te beste eerste indruk, maar achteraf konden we er allemaal mee om lachen. “Het is geen ramp dat je het vergeet, maar Hugo is daar wel gevoelig aan. Dus probeer daar rekening mee te houden”, stelde Guillaume mij gerust.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
lockdown
“Thuis proberen we iets zuiniger te leven nu, niet elk pak hoeft meteen open”