Hiphops meest geliefde superschurk krijgt super eerbetoon

Het gebeurt niet vaak, hulde brengen aan één van de meest beruchte slechteriken in popcultuur. Toch krijgt de rapper MF DOOM, die overleed in het najaar van 2020, een mooi eerbetoon uit een speciale hoek. Het eerbetoon is volgens veel rap fans een de perfecte hulde aan de bekendste superschurk in hiphop.

Bijna vier jaar na zijn dood is de invloed van rapper MF DOOM nog steeds aanwezig. Zo brengt Marvel voor het eerst sinds 2000 een nieuwe tekenstrip uit in de Doctor Doom reeks. Op de eerste pagina staan slechts twee regels: “Living on borrowed time… The clock ticks faster…” Met deze twee regels leidde MF DOOM in 2004 het album Madvillainy in.

MF DOOM komt vaak ter sprake als het gaat over de beste tekstschrijvers van de jaren 2000 en staat overigens bekend als: “je favoriete rappers favoriete rapper”. Zijn doordachte en speelse teksten krijgen zelfs twintig jaar na hun release aandacht van de hiphopgemeenschap.

In 1997 rapte Daniel Dumile voor het eerst onder het alias van MF DOOM. Het karakter is gebaseerd op de Marvel superschurk Doctor Doom die, net als Dumile, zijn gezicht verborg met een met een metalen masker. Tot zijn dood in 2020 was het Daniels bekendste alter-ego. DOOM was een grote stripboekenfanaat en fan van Doctor Doom. Met het eerbetoon toont Marvel een even grote fan te zijn van MF DOOM als MF DOOM was van Marvel.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“Als het botst, dan botst het in een groot of een klein huis”