Duiken in de archieven van Knack Weekend: hoe ik het ABC van lifestyle heb geleerd

Op 8 april startte ik mijn stage bij de Knack Weekend webredactie met hoge verwachtingen. Twee maanden kennis opdoen over cultuur en lifestyle: voor mij is er niets beter! Pendelen tussen Antwerpen en Brussel nam ik er maar gewoon bij. Nu de stage tot zijn einde komt, lijst ik de belangrijkste punten op.

Mijn eerste dag

Mijn eerste echte dag op de redactie van Knack Weekend was op dinsdag 9 april. Ik werd er meteen ingegooid met het verwerken van een persbericht over een nieuwe Michelingids. Het was overweldigend om plots op een kantoor te werken, maar al snel leerde ik mijn collega’s van de webredactie kennen. Dankzij hen leerde ik langzaamaan de do’s en don’ts van Knack Weekend.

Mijn eerste publicatie

Ik schreef vooral mee aan artikels met andere collega’s, of weekendtips waarbij je voornamelijk informatie verzamelt en verwerkt tot een leuk lijstje. Daarom beschouw ik, “Who Made My Clothes? Het Belgische slowfashionmerk King Comf kiest voor Portugese productie“, als mijn eerste publicatie. Het gaat over het Belgische slowfashionmerk King Comf en zijn duurzame praktijken. Voor dit artikel heb ik alles zelf gedaan.

Een bijzondere ontmoeting

Het interview met Cleome Clements, de ontwerpster van King Comf, was voor mij een bijzondere ontmoeting. Ze is een zeer gepassioneerde vrouw en heeft een hart voor mode. Zonder Knack Weekend had ik haar waarschijnlijk niet kunnen ontmoeten. Verder was het best interessant om politieke figuren te zien: er kwam wekelijks wel een bekend persoon langs voor een interview bij Kanaal Z.

Veel geleerd

Ik heb veel geleerd over de gang van zaken in een redactie van een weekendblad. Hoewel de print- en webredactie op een andere manier werken, vergaderen ze wel samen om zo op dezelfde golflengte te zitten. De vergaderingen toonden aan dat er veel werd nagedacht over hoe je best moeilijke of abstracte onderwerpen kan brengen.

Anekdote

Voor een artikel over zonnecrème had ik een dermatologe geïnterviewd. Ik verwachtte dat het een heel snel en droog gesprek ging zijn, maar het was het leukste gesprek van heel de stage. Ik had nog nooit zo’n enthousiaste interviewee aan de lijn, wat mij deed herinneren hoe belangrijk het was om dezelfde dosis passie te hebben voor mijn eigen vak.

Oeps foutje

WordPress gaat nog lang een mysterie voor mij blijven. Het is niet heel intuïtief, wat ervoor zorgde dat ik soms fouten maakte. Verder maakte ik de typische grammaticale fouten die ik makkelijk zelf had kunnen verwijderen. Uiteindelijk probeerde ik altijd wel uit mijn fouten te leren.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Schrijnend personeelstekort in kinderopvang deels gevolg van verouderd subsidiesysteem