Een onvergetelijke stage bij One World Radio: van een onverwachte start tot DJ dromen

Van een onzekere start door voedselvergiftiging tot het creëren van onvergetelijke muziekervaringen. Omringd door getalenteerde mensen en de magie van muziek, vond ik mij weg tussen de beats en jingles. De afgelopen twee maand bracht ik door in de betoverende klanken van Tomorrowland, One World Radio.

Mijn eerste dag

Mijn eerste dag verliep alles behalve soepel. Het weekend ervoor was ik naar een evenement geweest, waar ik water uit de kraan had gedronken. Helaas bleek dat water vervuild te zijn, wat een voedselvergiftiging veroorzaakte. In plaats van indruk te maken op mijn nieuwe collega’s, bracht ik het grootste deel van de dag door op het toilet. De rest van de week heb ik dan ook in bed doorgebracht.

Ik had extra veel stress om na die week terug te komen, maar die stress verdween al snel. Mijn mede-stagiairs vingen me heel goed op en hadden zelfs een plaatsje voor mij gemaakt aan hun tafel, zodat we allemaal samen konden zitten. Al snel merkte ik dat ik het heel goed kon vinden met hen. Op dat moment wist ik dat ik op de juiste plek zat.

Mijn eerste publicatie

One World Radio is niet zoals de meeste radiozenders die we kennen. In plaats van nieuwsuitzendingen en vele praatjes, wordt er vooral muziek gespeeld. Wat wij moeten doen is dan ook niet te vergelijken met andere radioredacties. Hoe dan ook, mijn eerste ‘publicatie’ was een Friendship Mix. Elke week ontvangen we een mix van een specifieke DJ, samen met voice-overs van de DJ zelf. Onze taak is om deze voice-overs onder de mix te plaatsen en de mix te voorzien van de branding van Tomorrowland.

In het begin was het even zoeken naar de juiste manier om de jingles en voice-overs te laten samenvallen met het ritme en de beats van de muziek. Maar als snel vond ik mijn draai en werd het een fluitje van een cent.

Diezelfde week wordt de mix uitgezonden op de radio. Daarnaast krijg elke mix een eigen Youtube-video, die wij ook moeten voorzien van beeld.

Een bijzondere ontmoeting

Hoewel Tomorrowland samenwerkt met ’s werelds grootste DJ’s, heb ik er zelf (nog) geen persoonlijk ontmoet. Wat me wel al snel opviel, is dat een groot deel van de werknemers zelf DJ’s zijn. Mijn stagebegeleider bijvoorbeeld, die regelmatig op reis moet om op te treden, zoals in Ibiza, en die op veel grote feesten en festivals draait waar ik ook al eerder ben geweest.

Als DJ in mijn eigen kamer en onder vrienden, voelde ik me ineens heel klein in vergelijking met hen. Wanneer mensen mij vroegen of ik ook draaide, durfde ik bijna geen ja te zeggen.

Veel geleerd

Ik heb tijdens mijn stage enorm veel geleerd, dingen die ik niet geleerd heb tijdens mijn opleiding journalistiek.  Op school lag de nadruk vooral op het werken met nieuws en de traditionele journalistiek. Maar hier bij One World Radio draaide alles om muziek.

Ik heb geleerd hoe je muziek moest schedulen in Music Master, hoe je kon knippen en plakken in muziek zonder dat het hoorbaar is, hoe je pubouts moest maken, werken in andere programma’s dan de standaard Adobe programma’s die we op school gebruikten. Maar ook teamwerk. We waren met twee stagiairs voor dezelfde functie, wat soms nadelig was omdat we sneller klaar waren met onze taken. Langs de andere kant was het ook een groot pluspunt. We konden altijd op elkaar terugvallen en elkaar helpen waar nodig.

Daarnaast leerden we ook zelf een feest organiseren. Met alle stagiairs kregen we de opdracht om een afterdrink te organiseren voor onze collega’s, compleet met thema, drank en eten, muziek en alles wat daarbij hoort.

Anekdote

Als je van koffie houdt, zit je bij Tomorrowland zéker goed. Fanny, de barista van Tomorrowland, staat elke ochtend, middag, of wanneer je maar wilt, klaar met je favoriete drankje. Of het nu gaat om koffie, matcha, verse iced tea of gembershots, ze kan het allemaal. Het mooiste is dat ze van elke werknemer precies weet wat hun go to drankje is.

En als echte kers op de taart: je kunt zelfs je eigen gezicht laten drukken op het schuim van je koffie!

Oeps foutje

Soms wil ik te snel werken en kan ik een beetje chaotisch zijn. Bij het exporten van bestanden vergat ik een belangrijke stap, waardoor al de bestanden geen geluid hadden. Helaas had ik het bestand niet opgeslagen, waardoor ik helemaal opnieuw moest beginnen. Gelukkig duurde het niet lang en was het snel weer in orde.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Riverside Tower met het adres naast de voordeur
Boek over woontoren maakt kans op de Antwerpse Erfgoedprijs