Een kelder omgebouwd tot slaapkamer met een bed en kledingrek.

Kotstudenten doen een vreemde ontdekking in hun kelder

Een aantal kotstudenten in Antwerpen ontdekten dinsdag dat er 3 daklozen in hun kelder overnachtten zonder dat de studenten het wisten. De daklozen zaten er duidelijk al een tijdje, want ze hadden de kelder als het ware omgebouwd tot een slaapkamer. Met nachten die steeds kouder worden, zochten ze waarschijnlijk naar een warme en droge slaapplaats.

Hoewel de meest zichtbare daklozen vaak op straat leven, bestaat er ook een grote groep “onzichtbare” daklozen die tijdelijk verblijven bij vrienden, opvangcentra of … kelders!

Uit de laatste dak- en thuislozentelling blijkt dat er in Antwerpen 3.454 dak- of thuislozen zijn. 910 van hen zijn kinderen. De oorzaken van dakloosheid zijn verschillend. Ze kunnen variëren van economische tot persoonlijke problemen.

Ondanks inspanningen van overheden en welzijnsorganisaties is de toegang tot betaalbare huisvesting voor velen nog ontoereikend.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Mark van Bommel
Antwerp trainer Mark van Bommel: “De competitie is ook een belangrijk doel voor ons”