“Geen vlekkeloos parcours, maar vastberaden was ik wel”

Naam: Joeri Devuyst
Leeftijd: 31
Specialisatie: Tv
Jaar afstuderen: 2010
Job: Reporter bij Eleven Sports

Op het terras van Café Storm aan het MAS zit Joeri Devuyst van de eerste zon te genieten. Er is wat tijd vrijgekomen en vanaf zijn werkplek aan het Hessenplein biedt het terras volop zonneschijngarantie. Die avond kan hij misschien nog gaan joggen, vertelt hij me. Later vraag ik me af hoe hij dat nog ingepland krijgt. Joeri verenigt de eigenschappen die van elke student Journalistiek verwacht wordt: flexibiliteit en vastberadenheid.

“Mijn doel was sportjournalist worden op televisie. Ik heb geen vlekkeloos parcours afgelegd, maar vastberaden was ik wel. Mijn stage bij de sportzender van het toenmalige Belgacom, nu Proximus 11, bevestigde mijn passie voor het vak. Die zomer begon ik te azen op een vrijgekomen functie als sportjournalist bij ATV. Twee jaar later werd ik chef sport. Zo werd ik naast journalist ook eindredacteur en presentator.

Ik voelde me goed bij ATV, maar wilde ook de rest van de sector ontdekken. Op het internet las ik over Eleven Sports, dat voor zijn lancering in België naar jonge commentatoren zocht. Op buikgevoel heb ik die stap in het onbekende gezet, wat niet iedereen begreep. Ik ben er nog steeds blij om, want net als Belgacom en ATV is Eleven een heel fijne omgeving.

Bij Eleven bereiden we ons elke week, net zoals bij ATV, voor op het sportweekend. Bij ATV werkte ik tijdens de week vooral aan het sportnieuws en in het weekend aan een reportage en de sportuitzendingen. Nu bereid ik me tijdens de week vooral voor op het drietal wedstrijden die ik in het weekend becommentarieer. Op vrijdag werk ik aan onze magazines, om me daarna volledig op het sportweekend te storten. Met wat geluk heb ik op maandag vrij (lacht).

Ik heb geluk dat ik zo’n praktijkgerichte passie heb, want op theoretisch vlak was ik geen topstudent. Ik deed zes jaar over mijn bachelor Journalistiek, maar heb nooit opgegeven. Daar zit vast en zeker lector TV Jo Van Doninck voor iets tussen, die net als zijn collega’s zo’n journalistieke drive uitstraalt. Dat was een heel belangrijke factor waar ik nog vaak aan terug denk.

Mijn zinnen staan momenteel op het beter worden in mijn vak. Ik mocht onlangs een sportdocumentaire maken (Versus Goliath, over kickboxer Jamal Ben Saddik, nvdr), wat al een droom was die uitkwam. Ik zou graag in die richting verdergaan. Er zijn nog veel interessante figuren om iets rond te maken, Arnold Schwarzenegger bijvoorbeeld. Als ik zulke figuren mag volgen, hoor je me niet klagen!”

Door: Tom Vandenhove

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
'Ook in donkere tijden schijnt de zon' - Renée De Smedt
‘Blijf in uw kop!’