Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt

“Het was vanaf dag één zwemmen of verzuipen and I loved it.”

Naam: Laura Vansweevelt
Leeftijd: 28
Jaar van afstuderen: 2011
Specialisatie: print

Laura Vansweevelt is 28 jaar en studeerde af als journaliste in 2011. Intussen werkt ze al 2,5 jaar bij Flair. “Vandaag mogen samenwerken met de journalisten waar ik als tiener al naar opkeek, is een droom.” 

In het middelbaar studeerde Laura Economie-Moderne Talen. Na het zesde had ze dan ook genoeg van grafieken en tabellen. “Op een infoavond van AP werd er mij een folder in m’n handen geduwd en na 10 seconden lezen wist ik al: dit is het. Ik verslond thuis van jongsaf aan kranten, boeken en magazines. Dus eigenlijk was journalistiek een voor de hand liggende keuze.”

“De eerste voxpoppen, was een klein beetje doodgaan”

Of Laura spijt heeft van haar keuze voor journalistiek? Absoluut niet! “Het was vanaf dag één zwemmen of verzuipen and I loved it. De eerste keer met een micro de Meir op worden gestuurd om er te gaan voxpoppen, was een klein beetje doodgaan. Maar het was wel 100 keer leuker én leerrijker dan braaf in de lessen zitten en leren hoe je artikels schrijft in plaats van ze effectief te schrijven. Ik was dan ook héél blij toen ik ontdekte dat dit een praktische richting was waarin je vooral veel moest dóén.”

Eens afgestudeerd, is een job vinden in de journalistiek niet evident. Ook voor Laura liep dit niet van een leien dakje: “Ik vond niet meteen een job en freelancer worden, schrikte me af. Dus begon ik te sollicteren als copywriter bij reclamebureaus. Ik werkte twee jaar bij 6+1 in Brussel en vervolgens twee jaar bij Mosquito in Antwerpen. Flair was dus mijn derde job.”

“Het leukste aan mijn job bij Flair? De afwisseling”

“Vandaag mogen samenwerken met de journalisten waar ik als tiener al naar opkeek, is een droom”, zegt Laura enthousiast. Flair heeft een overvloed aan sollicitanten en is dus vaak ‘onbereikbaar’ voor jonge journalisten. “Toen er een vacature vrijkwam, heb ik gewoon gemaild met de gedachte ‘Waarom niet?’. Intussen werk ik er 2,5 jaar.”

De jonge journaliste schrijft bij Flair zowel voor print als voor online. “Het leukste aan mijn job vind ik de afwisseling. Sinds Frederik De Swaef hoofdredacteur is van Flair, is er hard getimmerd om Flair ook digitaal op de kaart te zetten en het is heel boeiend om daaraan mee te werken.”

Journalist tot in de kist?

“Voorlopig zit ik goed bij Flair”, zegt Laura. Voor het eerst in haar leven vond ze een job die ze oprecht graag doet. “Hoewel ik de job van mijn leven vond, weet ik niet of ik eeuwig journalist wil blijven. Het freelancebestaan is erg onzeker en ik sluit niet uit dat ik voor een vaste job kies de dag dat ik aan een gezin begin.”

COLOFON
TekstCaro Schaerlaeken
Foto
Hoofredactie
Eindredactie
Eindredactie Online
Research
VideoJan Janssens, Piet Peeters
TimelineKoen Peeters
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Lectoren-editie
Wall Of Fame: ‘lectoren-editie’