Van links naar rechts: Manon Van Hauwaert, Salina Khatun Shelly

“In alles zie ik nieuwe kansen”

Salina Khatun Shelly (42) verhuisde in 2010 met haar man naar België en opende een Indisch restaurant. Ondertussen woont ze al 9 jaar in Merksem, Antwerpen.

“Vroeger woonde ik met mijn man in Bangladesh, een land naast India. In december 2010 kwamen we naar België. Hier startten we een restaurant op de groentemarkt naast een Ierse pub. Na 4 jaar hebben we het restaurant verkocht en ben ik gaan werken in boekhouding.

Ik spreek vier talen: Italiaans, Kurdu, Indi en Bangla. Momenteel studeer ik Nederlands en begrijp ik al 80% van wat er gezegd wordt. Schrijven gaat ook heel goed maar met spreken heb ik nog moeite.

Verhuizen naar België vond ik niet moeilijk. Ik ben een positief persoon en zie in alles nieuwe kansen. Hier in Antwerpen voel ik me thuis. Het is een leuke stad en de mensen zijn heel vriendelijk.

Er is wel een verschil tussen België en mijn thuisland. In Bangladesh zorgt de hele familie voor elkaar, hier is dat niet zo. Dat is het enige negatieve in België. In mijn straat woonde een oude man van 90 jaar. Hij had een zoon en dochter maar die kwamen niet veel langs. De man stierf en heeft drie dagen in zijn appartement gelegen voordat ze hem vonden. Dat vind ik erg.”

Auteur | Manon Van Hauwaert

Elk jaar laten honderden mensen hun thuisland achter om een nieuw leven op te bouwen hier in België. Atlas begeleidt hen bij de inburgering in Antwerpen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Gentrificatie in Rotterdam: Een kritische kijk op stadsbeleid