3 Netflix series om de ‘lock down’ te overleven

Iedereen in België zit nu thuis. De zee van tijd overweldigt velen en verveling slaat onderhand toe. Weet je niet meer wat kijken op Netflix? Hieronder lijst ik de meest ‘bingeable’ series van het platform op. 

  1. Orange Is The New Black

Deze Netflix original is gebaseerd op het gelijknamige boek van Piper Kerman, een waargebeurd verhaal. In de serie is Piper Chapman een typische vrouw met een schijnbaar perfect leventje. Ze heeft een stabiele job en verloofde zich onlangs met Larry, de ideale schoonzoon. Piper is echter niet trots op haar verleden. Ze doorging een ‘lesbische fase’ waarin ze haar vriendinnetje Alex hielp met drugs dealen. Negen jaar na haar misdaad wordt Piper gearresteerd. Ze komt terecht in een low-security vrouwengevangenis, waar ze opnieuw oog in oog komt te staan met Alex.

Eind vorig jaar werd Piper’s verhaal afgesloten met het zevende seizoen. Doorheen de seizoenen verschuift de focus ook naar andere gevangenen. Zo weten de regisseurs hun kijkers elk seizoen opnieuw te verrassen. Ook de critici van Rotten Tomatoes zijn fan en geven de reeks een indrukwekkende 90%. Geef dus Piper en haar verhaal zeker een kans als je vanavond Netflix opent.

  1. Outlander

Heb je eerder zin om het echte leven volledig achterwege te laten vanavond? Dan is Outlander een goede keuze. Claire was verpleegster in het leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens haar tweede huwelijksreis in Schotland, ontdekt ze een bizarre steenconstructie. Die stuurt haar terug naar het achtiende-eeuwse Schotland. Samen met de knappe Schot Jaimie gaat Claire op zoek naar een manier om terug te keren naar het heden. Onderweg zit een beangstigende Engelse generaal haar dwars. Toevallig lijkt die ook sprekend op haar verloofde!

Outlander heeft echt voor ieder wat wils! Een historicus kan genieten van het leven van de oude Schotten. Een romanticus heeft genoeg aan de passionele relatie tussen Claire en Jaimie. Zelfs liefhebbers van actie kunnen hun ogen de kost geven met talrijke vechtscènes. Na vijf seizoenen is de serie nog lang niet afgelopen. Nog veel kijkplezier in de toekomst dus!

  1. Black Mirror

De laatste serie in deze lijst is voor de denkers onder ons. Black Mirror is uniek in zijn genre en behandelt in elk van zijn afleveringen een apart verhaal. Elk visualiseren ze een mogelijke toekomst voor het menselijk ras. De toekomst ziet er echter niet rooskleurig uit. De schrijvers spelen in op alle zwaktes van de menselijkheid om ons te laten zien wat misschien gebeurt als we toegeven aan verschillende verleidingen. Heb je met het virus nog niet genoeg denkmateriaal? Dan heb je zeker genoeg aan de 5 seizoenen van Black Mirror.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
mister gay joren houtevels
Joren (20): “Leren lopen op stiletto’s was een hele opgave”