5 films die je helpen om Corona te overleven

Door Nestor Balfoort

Deze pandemie begint meer en meer op een filmscenario te lijken uit Hollywood. Of we nu wel of niet in zombies zullen veranderen weet ik niet.
Mocht het toch gebeuren, hieronder heb ik vijf films opgesomd die je moet bekijken als je een zombieapocalyps wilt overleven. Dus zet je in je zetel, pak pen en papier en begin maar aantekeningen te maken. Want je wilt toch niet in een zombie veranderen zeker?
Succes!

  • World War Z

Zoals de titel het al zegt, is in deze film de wereld in oorlog met zombies. Gerry Lane (Brad Pitt), een voormalige Amerikaanse soldaat, krijgt de opdracht om te gaan onderzoeken hoe de ziekte is ontstaan en moet hiervoor een medicijn vinden. Onderweg loopt alles in het honderd, en stuit Lane op grotere en meer obstakels dan gedacht. 
Lukt het hem om het medicijn te vinden en de mensheid te redden van de pandemie?

  • I am legend

Ook hier is er weer een film met een Hollywood-legende. Robert Neville (Will Smith) is een Amerikaans soldaat en wetenschapper die alleen is achter gebleven in New York om een medicijn te vinden tegen een ziekte die mensen in monsters veranderd. Na jaren van onderzoek boekt Neville eindelijk een beetje succes, maar natuurlijk komt er iets of iemand roet in het eten gooien. Om te weten of de mensheid wordt gered moet je gewoon deze film kijken.

  • Maze Runner: The Scorch Trials

Deze film is iets minder gericht op de zombies en hun oorsprong, maar zeker de moeite om te bekijken als je het eerste deel hebt gezien

Na vast te hebben gezeten en vreselijke beproevingen te hebben moeten doorstaan in een doolhof, worden Thomas (Dylan O’Brien) en zijn vrienden eindelijk gered. Maar de buitenwereld is niet beter dan het doolhof ontdekken ze. Door een zonne-uitbarsting is de hele aarde verandert in een woestijn en daarbij is er nog een vreselijke ziekte gekomen. Ze ontdekken dat de kinderen die in het doolhof hebben gezeten het antwoord zijn op de ziekte. Maar wat is de prijs om deze ziekte te stoppen?

  • Zombieland

Voor wie al de serieuzere zombie films te zwaar vindt, is Zombieland dé oplossing. In deze komedie gaan Wichita (Emma Stone) en Little rock (Abigail Breslin) op avontuur om nog voor een laatste keer naar hun favoriete pretpark te gaan, voor ze veranderen in vleesetende zombies. 
Onderweg komen ze niemand minder dan Tallahassee (Woody Harrelson) en Columbus (Jesse Eisenberg) tegen. Die laatste wordt smoorverliefd op Wichita en volgt hen natuurlijk mee op hun trip. 
Oh, en er is ook nog iets met Twinkies en Bill Murray. Veel kijkplezier!

  • War for the Planet of the Apes

Dit scenario is iets minder waarschijnlijk, maar zeker de moeite om te kijken. In de vorige twee films, Rise of the Planet of the Apesen Dawn of the Planet of the Apes, zien we hoe een medicijn tegen dementie, zorgt voor een genocide. Vreemd genoeg heeft dit medicijn juist wel een positief effect op apen. Ze worden slimmer, kunnen lezen en schrijven en zelfs spreken. In deze laatste film van de trilogie vechten de overgebleven mensen met de apen om te bepalen wie er zal heersen over de aarde. Zullen de slimme apen winnen, of passen de mensen zich toch weer aan om te overleven?

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Antwerpse leraren krijgen boosterprik sneller dan verwacht