Koppels springen creatief om, om toch nog contact te houden met elkaar

Enkele weken geleden is de lockdown van kracht gegaan in België omwille van het Covid-19 virus. Horecazaken zagen hun inkomsten kelderen net zoals veel zelfstandige winkels. De lockdown brengt jammer genoeg heel wat nadelen met zich mee. Die nadelen ondervinden ook koppels, die elkaar niet meer mogen zien, steeds harder.

Facetime als vervanger voor fysiek contact

Nu vele koppels van elkaar gescheiden zijn, ontdekken ze nieuwe mogelijkheden om toch met elkaar in contact blijven. “Er is nu een prachtige uitvinding genaamd facetime, dat gebruiken we volop. Dat is de beste manier om het zo echt mogelijk te laten lijken.” Zegt Isabel, alleenstaande moeder. “Ik was vroeger niet altijd volledig mee met al die nieuwe snufjes die de jeugd gebruikt, maar in tijden van corona heb je toch niet veel anders te doen.” Ook Sharity, student, maakt meer gebruik van apps als facetime. “We facetime elke dag, meestal s’ avonds om over elkaars dag wat te praten. Op deze manier blijven we elkaar toch vaak zien, maar het fysieke contact is een groot gemis.” Brieven en kaartjes sturen is ook opnieuw ‘in’ tijdens de lockdown, vele koppels of vrienden proberen op deze manier elkaar toch een hart onder de riem te stoppen. “Ik heb al eens een postkaartje gestuurd om toch iets tastbaar te hebben. Het is niet veel maar de kleine dingen maken wel het verschil, zeker als er zo’n afstand tussen zit. ” Zegt Sharity.

Dromen van een Lockdown exit

We zijn nog niet zeker wanneer de lockdown er volledig zal opzitten, toch zijn veel koppels al wild aan het plannen voor de toekomst. “Het is leuk om naar iets te kunnen uitkijken, dat helpt ook het gemis te verzachten.” Zegt Isabel. “Hij heeft me een etentje beloofd zodra de restaurants terug opengaan. Daarna gaan we naar mijn ouders in de Ardenne rijden, om hen te bezoeken en daarna verder door naar mijn broer die in Frankrijk woont.” Jammer genoeg moesten verschillenden geplande reisjes of uitstappen ook geannuleerd worden omwille van het coronavirus. “Normaal hadden we een groots plan voorzien voor ons half jaar samen. We gingen naar Disneyland gaan en een weekend overnachten in Parijs. Het is videochatten geworden, een serieuze domper op zo’n speciale dag.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
samentuin Park Dok Zuid
Nieuwe ‘samentuin’ in Park Dok Zuid is geopend